McDonald’s introduceert glutenvrij broodje

24 oktober 2013

HOORN - McDonald’s introduceert een gecertificeerd glutenvrij broodje. Deze broodjes zijn zonder meerprijs te kiezen bij in eerste instantie 4 restaurants, en bij de hamburger, cheeseburger en quarter pounder.

Het glutenvrije broodje draagt het internationale Euro Crossed Grain keurmerk. Daarmee stelt McDonald’s als eerste fastfoodketen in Nederland het certificaat voor glutenvrij te mogen voeren. Het is tot stand gekomen in samenspraak met de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Het broodje wordt gemaakt door een gecertificeerde leverancier en is vrij van gluten. In principe bevatten ook de andere ingrediënten van de hamburgers, cheeseburgers of quarter pounders geen gluten, al is het productieproces daarvan niet gegarandeerd vrij van gluten.

4 restaurants

De burgers met glutenvrij broodje zijn verkrijgbaar in 4 McDonald’s restaurants: Hoorn, Purmerend, Zaandam Koningin Julianaweg en Rotterdam Zuidplein. Deze restaurants hebben inmiddels een nieuw productiesysteem.

De 4 zijn opgenomen in de Horeca-alliantie van de NCV, een groep van Nederlandse restaurants waar men over de juiste kennis beschikt om veilig glutenvrij te kunnen koken.

McDonald’s biedt de hamburger, cheeseburger en quarter pounder met een glutenvrij broodje aan voor dezelfde prijs als met een regulier broodje.

McDonald’s telt in Nederland 236 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?