'Smaakverschil vlees en vega vervaagt'

2 mei 2011

UTRECHT - De smaak van vlees en vleesvervangers gaat steeds meer naar elkaar toe. Dat stelt MVO Nederland na een smaaktest waaraan ook vlees meedeed. Een deels plantaardige hamburger van Meatless won.

Steeds meer ondernemers spelen in op de markt voor vleesvariaties, die op gang kwam door de maatschappelijke discussie over de huidige productiewijze van vlees, stelt MVO Nederland.

De duurzame kennis- en netwerkorganisatie constateert een toename in de kwaliteit van nieuwe eiwitproducten. Verschillende slagerijspeciaalzaken experimenteren al met dergelijke vernieuwingen.

De Meatless hamburger kwam als nummer 1 uit de smaaktest waaraan ook vleesproducten meededen. Het product uit 78 procent rundvlees en 22 procent plantaardig materiaal kreeg een ruime 8. Deze hamburger was op basis van tarwemeel maar er zijn ook versies op basis van rijst of lupine.

De Meatless hamburger ligt binnenkort in het schap van Plus en later ook bij de slagerijspeciaalzaak.

MVO Nederland bracht vorige maand de vleessector (waaronder diverse slagerijspeciaalzaken) samen, om na te denken over de vermarkting van innovatie eiwitproducten, zoals Meatless, Beeter en het assortiment van De Vegetarische Slager, als alternatief voor vlees.

Lees ook:
'Toekomst voor vleesvervangers' (19 april 2011)

Gehakt met tarwe-eiwit bij Vion Duitsland (11 april 2011)

Liever 'geen vlees' dan 'vegetarisch' (17 januari 2011)'

'Vleesvervanger nog te nep' (8 januari 2010)

Vleesvervangers doen het steeds beter (24 december 2009)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over vleesvervangers

Altijd op de hoogte blijven?