Frank Weijers (Unilever) overleden

2 februari 2016

Frank Weijers is vrijdag 29 januari overleden. Hij was tot december 2015 General Manager van Unilever Benelux. Die functie had hij neergelegd om zich volledig te kunnen richten op zijn herstel.

Unilever spreekt van het verlies van "een unieke leider, een warme collega en een dierbare vriend".

“Frank was een man met een groot hart en een fantastisch gevoel voor de business. Zijn liefde voor merken, zijn focus op strategie én perfecte uitvoering en zijn passie om het bedrijf te laten groeien kenden vaak geen grenzen, maar gingen altijd gepaard met tijd en aandacht voor de mensen om hem heen. Ik zal zijn gedrevenheid, zijn energie en bovenal zijn warme vriendschap heel erg missen”, zegt Jan Zijderveld, president Unilever Europe.

In 1987 trad Weijers in dienst bij Unilever als Unox-trainee en daarna klom hij op tot General Manager van Unilever Benelux. In zijn 28 jaar lange carrière vervulde hij verschillende rollen in binnen- en buitenland en in diverse onderdelen van het bedrijf. Zijn brede ervaring en zijn wijdverspreide netwerk, zowel binnen als buiten de organisatie, maakte zijn waarde voor Unilever groot.

Voor de samenleving

Niet alleen binnen Unilever zette hij zich met hart en ziel in. Ook daarbuiten voelde hij een sterke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de maatschappij. Hij noemde het vaak een ‘vanzelfsprekendheid’ om iets te doen voor de samenleving en de tomeloze energie waarmee hij een bijdrage leverde aan de Johan Cruyff Foundation, SIRE of de Voedselbank werkte vaak aanstekelijk.

 

Altijd op de hoogte blijven?