AgriFoodTop over 'hogere toegevoegde waarde'

23 april 2014

WAGENINGEN - De Topsector Agri & Food houdt op 4 juni voor de tweede keer de AgriFoodTop. Het netwerkevenement voor ondernemers uit de agri- en foodsector heeft dit keer als thema ‘Hogere toegevoegde waarde. Waar vind je het?’

“Veel ondernemers streven naar het creëren van een hogere toegevoegde waarde”, stelt de organisatie. “Maar waar vind je het? In de ontwikkeling van nieuwe producten en processen? Door over de grens te gaan? Door nieuwe markten aan te boren of door je grondstoffen anders aan te wenden? En hoever mag je eigenlijk gaan in de tocht naar hogere toegevoegde waarde?

Dijksma en Dijkhuizen

Tijdens het evenement AgriFoodTop 2014 zullen vooraanstaande sprekers, waaronder staatsecretaris Sharon Dijksma en boegbeeld Aalt Dijkhuizen, hun visie op dit thema geven.

Geert van Poppel (Unilever) deelt ervaringen van het concern met het ontwikkelen van gezondheidsbevorderende producten. Rob Suters (EzCol) vertelt over een nieuwe spectaculaire cholesterolverlager. Toine Janssen (Isobionics) gaat in op zijn onderzoek om flavours te winnen via biotechnologie.

Hightech en agrifood

Atze Schaap (FrieslandCampina) ontvouwt de plannen van het zuivelconcern in China en Marel-directeur Bruinsma spreekt over het zoeken naar meerwaarde op het grensvlak tussen hightech en agrifood.

Ook zijn er sprekers uit de intensieve veehouderij, terwijl Saskia van Ruth (Wageningen UR) ingaat op de onderbouwing van claims en beloftes.

Meer informatie (programma en aanmelden)

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?