Condi food wint Herman Wijffels Innovatieprijs 2014

31 oktober 2014

Condi food uit Leiden heeft de Herman Wijffels Innovatieprijs in de categorie Food & Agri gewonnen.

Condi food gebruikt technieken uit de ruimtevaart om voedsel al tijdens het productieproces te scannen op kwaliteit en versheid. "Voeding wordt nu in steekproeven gecontroleerd op kwaliteit", zegt Marco Beijersbergen van Condifood. "Met onze technieken kun je álle producten checken. Daarmee voorkomen we voedselverspilling en het geeft meer zekerheid."

Beijersbergen weet al waar Condifood het prijzengeld van 30.000 euro voor gaat gebruiken. "We werken aan bacteriedetectie met onze camerasystemen. Dat ontwikkelingsproces wordt nu versneld."

De andere winnaars zijn Flowid (circulaire economie) en Wijkbedrijf Bilgaard ( Zorg & Welzijn). Naast 30.000 euro om hun innovatie verder mee te ontwikkelen, verwerven ze toegang tot het internationale netwerk van de Rabobank.

SMAAKgeheimen

De publieksprijs ter waarde van 5.000 euro ging naar Smaakgeheimen uit Eersel. SMAAKgeheimen ontwikkelt het MaxiMaaltje: een volledig menu in kleine porties met een hartige smaak en een zeer hoog eiwit- en caloriegehalte. Het product is bedoeld voor personen met (chronische) slikproblemen en ouderen die niet zelfstandig kunnen eten.

Lees ook:

Derde prijs Herman Wijffels Innovatieprijs voor Solynta (6 december 2013)

   

Altijd op de hoogte blijven?