De Graaf hoogleraar Sensoriek en eetgedrag

30 januari 2009

WAGENINGEN - Wageningen UR heeft Kees de Graaf benoemd tot gewoon hoogleraar Sensoriek en eetgedrag. Hij was al buitengewoon hoogleraar Eetgedrag.

De sensorische wetenschap richt zich op de zintuiglijke waarneming en waardering van voedsel en daarmee op de voedselkeuze.

Voedselvoorkeur en voedselkeuze hangen sterk samen met hoe de mens voedsel met zijn zintuigen waarneemt en deze waardeert.

Pijn en geluid
Bij de sensorische waarneming gaat het om de visuele waarneming, tast, smaak, geur, textuur, maar ook de waarneming van pijn en van geluid.

Binnen zijn leeropdracht zal prof. De Graaf zich allereerst richten op de betekenis van sensorische signalen voor de voedselkeuze en de regulatie van voedselinneming.

Daarnaast gaat zijn onderwijs en onderzoek over de samenhang tussen de eigenschappen van levensmiddelen en de sensorische perceptie.

De leerstoel van prof. De Graaf wordt voor de helft gefinancierd door een samenwerkingsverband van bedrijven in de food sector (Heineken, Unilever, IFF Nederland, FrieslandCampina, Mars Nederland en de Suikerstichting Nederland).

Lees ook:
WUR verheldert financiering profs (18 april 2008)

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:
Alle artikelen over de WUR 

Altijd op de hoogte blijven?