FRANKFURT - Zowel DSM Food Specialities als DSM Nutritional Products zijn genomineerd voor een Fi Excellence Award. Ook IOI-Loders Croklaan en Avebe zijn onder de kanshebbers.
Er zijn 7 categorieën met steeds 3 of 4 genomineerden. De winnaars in de verschillende categorieën en de overall winnaar worden op 19 november bekendgemaakt tijdens de beurs Food Ingredients Europe in Frankfurt.
De genomineerden zijn:
Bakery Innovation of the Year
- Advanta - Nutrisun High Stearic, High Oleic Sunflower Oil
- AIT Ingredients - VitalGlucan H+
- Roquette - Roquette Microalgae High Lipid Algal Flour
Beverage Innovation of the Year
- DSM Nutritional Products Europe Ltd - OatWell Smoothie
- Handary S.A. - White NisinA
- Tate & Lyle - Promitor Soluble Gluco Fibre
Confectionery Innovation of the Year
- AarhusKarlshamn – AAK - Chocofill NH 110
- Barry Callebaut - The Cocoart Collection
- IOI-Loders Croklaan - CristalGreen
Dairy Innovation of the Year
- AAK - Akomix LS 25
- Avebe - Etenia QS
- Chr. Hansen - SaltLite
- Chr. Hansen A/S - FreshQ® cultures
Savoury/Meat Innovation of the Year
- Chr. Hansen - Safepro ImPorous
- DSM Food Specialities - MaxiPro HSP
- Ingredion UK Limited - NOVATION Endura 0100
- Setalg (Roullier Group) – AlgySalt
Snacks/On-The-Go Innovation of the Year
- Kalsec Europe Ltd - Kalsec Szechuan Pepper Extracts
- Lyckeby Culinar AB - Culinar STAR
- Novozymes A/S - Novozymes Acrylaway HighT
Sustainability Initiative of the Year
- Cargill - Cocoa Promise
- Pure Circle - PureCircle stevia sustainability initiative
- Symrise AG - simply vanilla(R) - Symrise Sustainable Vanilla
Lees ook:
- FrieslandCampina Kievit wint Fi Excellence Award (21 augustus 2013)
- Soda-Lo is ‘Innovation of the Year' (14 november 2012)
- Callebaut wint FiE Excellence Award (30 november 2011)
- DSM wint HIE Excellence Award (24 november 2010)