‘Foodsector aantrekkelijk voor jongeren’

24 januari 2013

WAGENINGEN - Er liggen voor jongeren aantrekkelijke banen in het verschiet als ze de opleiding ‘Food Innovation Management’ aan Hogeschool Van Hall Larenstein hebben gevolgd. Dat is de boodschap van portretfilms die de hogeschool heeft gemaakt met de stichting Food Valley.

De pas ontwikkelde portretfilms tonen de mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor food. In de portretten komen professionals in de foodsector voor het voetlicht die Food Innovation Management bij Van Hall Larenstein hebben gevolgd.

“Als ik kijk wat ik allemaal mag en kán doen”, zegt Janneke Neutelings, kwaliteitsmanager bij koffiebranderij Peeze in Arnhem, in haar portret. “Inkoop, maar ook kwaliteitsbewaking, productontwikkeling, nieuwe producten op de markt zetten… Ja, dat is een fantastische baan! Ik zou nooit meer iets anders willen.” 

Foodsector spreekt niet aan

Bij het kiezen voor een studie wordt steeds minder vaak gekozen voor een studie met in het vooruitzicht een baan in de foodsector, vindt Van Hall Latenstein.  Het beroepsperspectief is onbekend, en áls jongeren al een beeld hebben spreekt het ze veelal niet aan…

Hierdoor kan een schaarste ontstaan aan professionele werknemers in agrifood en life science en dat zou een verminderde groei van de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie kunnen betekenen, meldt de hogeschool.

De portretfilms presenteren de foodsector als aantrekkelijke sector voor opleiding en carrière voor jongeren.

Kennis Werkt!, een samenwerking van de stichting Food Valley, Wageningen UR, Nutri-akt en bedrijven in de food sector, investeren in het netwerk van hoog opgeleide kenniswerkers vanuit de hele wereld. Zij willen daarmee de instroom van studenten in de HBO Voedingsmiddelentechnologie vergroten.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?