FrieslandCampina herbouwt in Gerkesklooster

28 oktober 2014

FrieslandCampina heeft besloten een nieuw kaaspakhuis in Gerkesklooster te gaan bouwen en het pekellokaal te herbouwen. Door de zware brand afgelopen zomer is het kaaspakhuis en een deel van het pekellokaal verloren gegaan.

De executive board van FrieslandCampina heeft voor de herbouw een investering van 30 miljoen euro goedgekeurd.

Het nieuwe geautomatiseerde kaaspakhuis heeft een opslagcapaciteit voor 2100 ton kaas, kaasbehandellijnen en een expeditieruimte.

De ligging van de nieuwbouw wordt aangepast om het terreinoppervlak efficiënter te kunnen gebruiken.

De bouwactiviteiten zullen naar verwachting in november 2015 gereed zijn.

Lange termijn

Plantmanager Derrien Jansen is blij met het besluit. Volgens hem is naar de lange termijn gekeken. “En daar is het nu goedgekeurde plan voor volledige herbouw en modernisering uit voortgekomen.”

Na afronding van de bouwactiviteiten moet de kaasproductie in Gerkesklooster weer op het oorspronkelijke niveau van zo’n 57.000 ton kaas per jaar liggen.

FrieslandCampina produceert in Gerkesklooster speciaalkazen als Slankie 20+, Mimolette, Goudse 4,5 kilo, Edam en Geitenkaas. Ook wordt er Valess en melkpoeder geproduceerd. De locatie telt 175 medewerkers.

Lees ook:

FrieslandCampina hervat kaasproductie Gerkesklooster (8 september 2014)

Gerkesklooster hervat productie melkpoeder (27 augustus 2014)

FrieslandCampina hervat productie Gerkesklooster (21 augustus 2014)

Oorzaak brand FrieslandCampina Gerkesklooster nog onbekend (4 augustus 2014)

Brand bij FrieslandCampina Cheese Gerkesklooster (29 juli 2014)

Altijd op de hoogte blijven?