Lacto Trade uit Elst gaat samen met de Franse ingrediëntenleverancier Sotexpro getextureerd erwteneiwit op de Beneluxmarkt brengen. Dit eiwit is met name geschikt voor vleesvervangers en bolognese-sauzen, maar ook voor graanrepen en glutenvrij paneermeel.
Dat meldt De Molenaar. Getextureerd erwteneiwit kan goed water en vet binden. Het is daarom zeer geschikt voor toepassing in vleesvervangers en bolognese-sauzen. Andere toepassingen voor erwteneiwitten in voedingsmiddelen zijn onder andere graanrepen met een hoger eiwitgehalte en paneermeel zonder gluten, stelt het bedrijf.
Lacto Trade is een handelsbedrijf in wei- en melkpoeders. Samen met zusterbedrijf LaVitella (sportvoeding en dieetproducten op basis van zuiveleiwitten) oriënteert het bedrijf zich sinds enkele jaren ook op andere eiwitbronnen dan melk- en weipoeder. Lacto Trade levert erwteneiwit als alternatief voor soja-eiwit.
Lees ook: