‘Kansen voor getextureerd erwteneiwit’

19 augustus 2015

Lacto Trade uit Elst gaat samen met de Franse ingrediëntenleverancier Sotexpro getextureerd erwteneiwit op de Beneluxmarkt brengen. Dit eiwit is met name geschikt voor vleesvervangers en bolognese-sauzen, maar ook voor graanrepen en glutenvrij paneermeel.

Dat meldt De Molenaar. Getextureerd erwteneiwit kan goed water en vet binden. Het is daarom zeer geschikt voor toepassing in vleesvervangers en bolognese-sauzen. Andere toepassingen voor erwteneiwitten in voedingsmiddelen zijn onder andere graanrepen met een hoger eiwitgehalte en paneermeel zonder gluten, stelt het bedrijf.

Lacto Trade is een handelsbedrijf in wei- en melkpoeders. Samen met zusterbedrijf LaVitella (sportvoeding en dieetproducten op basis van zuiveleiwitten) oriënteert het bedrijf zich sinds enkele jaren ook op andere eiwitbronnen dan melk- en weipoeder. Lacto Trade levert erwteneiwit als alternatief voor soja-eiwit.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?