DEN HAAG - De Europese productielocatie van Kikkoman in Hoogezand-Sappemeer bestaat deze maand 15 jaar. Ter ere hiervan financiert de sojaproducent een leerstoel aan de Universiteit Leiden.
Kikkoman investeert voor een periode van 5 jaar 250.000 euro voor onderzoek met als thema voedsel en voedselveiligheid.
Het bedrijf produceert in Hoogezand-Sappemeer sojasaus voor de totale Europese markt.
Ieder jaar zal een nieuw thema worden bepaald. In het eerste jaar vindt onderzoek plaats naar de invloed van eetculturen en eetgewoonten op tafelgerei in Azië en Europa.
Kikkoman is ook verbonden aan Wageningen Universiteit. In 2007 richtte het bedrijf een onderzoekslaboratorium op voor wetenschappelijk en technologisch onderzoek naar voedsel en eetgewoonten.
Lees ook:
- Kikkoman lanceert glutenvrije sojasaus (6 januari 2011)
- Sojasaus speelt rol bij zoutreductie (13 augustus 2009)
- Kikkoman zet R&D-lab op in Wageningen (4 okotber 2007)