Mensen & bedrijven

Liotard pleit voor kloonwet

Liotard-kartika315

BRUSSEL – Europarlementariër Kartika Liotard wil dat er onmiddelijk een wet komt die de import van vlees van gekloonde dieren verbiedt.

Liotard eist dat vandaag in een debat met Eurocommissaris John Dalli (Volksgezondheid en Consumentenbeleid). Aanleiding is de berichtgeving van RTL Nieuws dat China een nieuw kloonschaap ter wereld heeft gebracht met genen van een rondworm.

Volgens Liotard is niet alleen het dierenwelzijn, maar ook de voedselveiligheid in gevaar. “Op dit moment is er geen enkele Europese controle op de invoer van voedsel van kloondieren.”

“Bij dit schaap is ook nog eens met de genen gerommeld. Naar dit soort gmo-kloonvlees is nog niet eens onderzoek gedaan,” waarschuwt Liotard.

Industriële schaal

Op dit moment kunnen producten van gekloonde dieren ongehinderd Europa in, omdat er geen regelgeving bestaat, stelt ze. Samen met een meerderheid van het Europees Parlement probeert Liotard al sinds 2007 kloonwetgeving van de grond te krijgen. Ze meent dat langer wachten echt niet meer kan omdat het betreffende biotechnologische bedrijf  klaar zegt te zijn voor productie op industriële schaal.

Lees ook:
Liotard: ‘Kloonverbod kon wél (12 mei 2011)’

‘Kloonvlees’ in Britse voedselketen (5 augustus 2010)

Kloonmelk op Britse markt (2 augustus 2010)

‘Kloonvlees staat mogelijk al op tafel’ (25 juni 2010)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over producten van gekloonde dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *