Mensen & bedrijven

Lollyfabriek DéTé naar Holland Foodz

hollandfoodz315

OOSTERHOUT – Lollyfabriek DéTé uit Tegelen, bekend van de grote hartvormige lolly’s bij kermissen en attractieparken, wordt overgenomen door zoetwarenfabrikant Holland Foodz.

Dété bestaat sinds 1879 en produceert jaarlijks 60 miljoen lolly’s voor de Europese markt. Naast de platte lolly’s maakt het ook veel van de lolly’s die worden uitgedeeld in restaurants.

De familie Delvaux heeft het bedrijf al 4 generaties in handen maar kon geen opvolger vinden. Dat meldt Holland Foodz.

Holland Foodz stelt eerder, door de overname van het failliete Rens Joosen in augustus 2011, De Oosterhoutse Kaneelstok en Willem Stuvé nougat voor Nederland te hebben gered.

Het bedrijf met een jaarlijkse omzet van zo’n 20 miljoen euro verkoopt via merk ‘Sweetz, the next generation candy’ 145 soorten lolly’s, in verschillende smaken en vormen.

Holland Foodz staat met snoepverkoopstands op braderieën, in attractieparken en bioscopen en produceert zo’n 4 miljoen lolly’s per jaar.

“Samen worden we de grootste lollyproducent in Nederland en kunnen we de Europese markt veroveren”, stelt directeur en eigenaar Jan Harm Spijkervet van Holland Foodz. 

Holland Foodz voegt de assortimenten van beide bedrijven samen en wil daarnaast jaarlijks 5 tot 10 nieuwe lolly’s op de markt brengen. Het bedrijf wil zijn productie de komende jaren verdubbelen.

Na de overname blijven de 8 DéTé-medewerkers in dienst. Wel vertrekt de productie op termijn uit Tegelen. De medewerkers krijgen dan een verhuisregeling aangeboden, meldt directeur Spijkervet.

Vanaf 1 juli opent Holland Foodz ook een nieuw verkoopkantoor in het Belgische Aartselaar.

Lees ook:

Perfetti Van Melle sluit Chupa Chups fabriek (7 juli 2010)

Look-O-Look introduceert lollyboeket (24 december 2009)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *