Biologisch teeltbedrijf Marc brengt nu ook zouttolerante groenten ijskruid, lamsoor en zeekraal landelijk op de markt. Merknaam Marc, bekend van de zilte aardappels, wordt daarmee verder uitgebreid.
Dat schrijft Biojournaal. Vooral ijskruid is volgens het bedrijf interessant, vanwege de mooie structuur en goede smaak.
Marc van Rijsselberghe (foto) ontwikkelt al 25 jaar zilte teelt op Texel, op proeflocaties met zoutresistente landbouwgewassen. De gewassen worden bemest met zeewier.
Zilte kus
In 2014 werden zilte aardappels onder merknaam Marc landelijk op de markt gebracht, onder het motto: een zilte kus van Texel.
Mede dankzij de media-aandacht nam de vraag van consumenten gedurende het seizoen toe.
De zilte aardappelen worden romig gevonden en verrassenderwijs ook wat zoeter van smaak. Ze zitten verder boordevol vitaminen en mineralen.
Bij Makro, Ecoplaza
Zilte aardappels worden onder meer verkocht bij enkele Makro-vestigingen, Ekoplaza en aardappelgroothandel AC Loogman, en bij plaatselijke supermarkten en horecagelegenheden.
Nu wordt het aanbod verbreed met de zilte bladgroenten lamsoor, ijskruid en zeekraal. Ook breidt het bedrijf het areaal voor de teelt van de zilte aardappels uit van 3 naar waarschijnlijk 5 à 6 hectare.
De lamsoor is nu al beschikbaar, ijskruid volgt halverwege mei en de zeekraal komt kort daarna. Het seizoen loopt tot en met oktober.
Lees ook:
- Eiwit winnen uit zeewier (9 januari 2015)
- Broodje Zilte Zoen Lekkerste Broodje (15 januari 2014)
- Zilte pieper komt er zeker aan (15 juni 2011)
- Aardappelen van zoute grond (16 juli 2010)