Nominatie Food Valley Award voor biobased koffiecapsules Peeze

7 juli 2015

De biobased koffiecapsules van Koffiebranderij Peeze zijn genomineerd voor de Food Valley Award 2015. De andere genomineerden zijn het schone broeiproces van Marel Stork Poultry Processing om pluimvee te ontdoen van veren en de extractietechnologie Pectcof om pectine te winnen uit de pulp van koffiebessen.

Dat heeft de onafhankelijke vakjury van de Food Valley Award bekend gemaakt.

Hoog niveau

Leo den Hartog, juryvoorzitter en directeur R&D bij Nutreco en buitengewoon hoogleraar aan de Wageningen UR vertelt dat het aantal inzendingen voor de Food Valley Award 2015 groot was. "De jury was aangenaam verrast door het niveau. De inzendingen waren bovendien zeer divers qua achtergrond. Van start-ups tot mkb-ers en multinationals, hebben innovaties ingediend."

Economische haalbaarheid

De jury heeft de inzendingen beoordeeld op innovativiteit, economische haalbaarheid en samenwerking. "Sommige inzendingen zijn zeer innovatief, anderen zijn meer toegepast. We hebben economische haalbaarheid zwaar laten meewegen in ons oordeel, want dat is uiteindelijk de basis voor succes. Mooi is dat alle inzendingen een duurzaam karakter hebben. Er worden echt grote stappen gemaakt in Nederland en het agrifoodbedrijfsleven is over de hele linie innovatief. De inzendingen voor de Food Valley Award bevestigen dat", aldus Den Hartog.

Dinsdag 13 oktober 2015 wordt de winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Food Valley Expo bij Wageningen UR Campus.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?