Ojah-fabriek voor Beeter officieel open

3 oktober 2011

OCHTEN - Loco-burgemeester Hans Keuken van Neder-Betuwe heeft in Ochten de nieuwe productiefaciliteit van Ojah officieel geopend.

In Ochten kan op jaarbasis zo’n 800 ton van vleesalternatief Beeter geproduceerd worden. 


Keuken opende het pand door met een hakmes een stuk Beeter in tweeën te hakken.

Het pand is verbouwd om geschikt te maken voor de productie van Beeter. Dit vleesalternatief op basis van soja heeft een ‘beet’ en smaak die door de vezelige structuur sterk op vlees lijkt.

Eén stap
De Ojah-locatie heeft een oppervlak van 1600 vierkante meter. De productiehal meet 20 bij 25 meter. Hier wordt eiwitrijk, glutenvrij meel en water in één stap gemengd, gekneed, gekookt en geperst tot het ruwe basisproduct.

Voor de verdere verwerking zijn enkele partijen geselecteerd die er elders diverse eindproducten van maken. Ook koks kunnen er mee aan de slag.

Er wordt vooralsnog gefocust op catering, restaurants en groothandels om van daaruit richting retail te gaan.

Nieuwe aanbieders
De komende maanden zullen bestaande en nieuwe aanbieders producten op basis van Beeter gaan verkopen.

Beeter wordt nu nog verkocht via De Vegetarische Slager in Den Haag en Vegabites in België. Ook staat het op het menu bij diverse restaurants. Bij Ojah werken 4 man.
 
Het bedrijf, dat genomineerd is voor de Food Valley Award 2011, wil op termijn behalve soja ook lokale eiwitbronnen als lupine en erwt als grondstof gaan gebruiken.

Lees ook:
Ojah opent fabriek in Ochten (18 augustus 2011)

'Beeter' genomineerd voor Food Valley Award (5 juli 2011)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Beeter

Altijd op de hoogte blijven?