Symposium met paprika-ijs, vegakip en Fingerfoodballs

24 april 2014

DOETINCHEM - Paprika-ijs, vegetarische kipstukjes, Fingerfoodballs en thee van komkommer. Dat zijn enkele opmerkelijke FreshFood-concepten die geserveerd zullen worden tijdens het symposium Innoveren in de voedingsmiddelenindustrie dat vakblad EVMI bij partner HAS Hogeschool in Den Bosch organiseert.

Tijdens het symposium op 6 mei zullen diverse sprekers ingaan op innoveren in de sector. Tegelijk wordt ook de nieuwe Food Top 100 bekendgemaakt. 

De Food Top 100 kent een overall winnaar op basis van omzet. Ook worden 3 awards uitgereikt voor werkgelegenheid, social media en R&D/innovatie.

De dag wordt ondersteund met diverse opmerkelijke hapjes en drankjes. Zo worden gasten welkom geheten met (een drankje en) verfrissend paprika-ijs, verzorgd door eerstejaars studenten Food Design & Innovation van de HAS Hogeschool.

De pauze wordt ingeleid door Nikki Groote Schaarsberg, die vertelt over een komkommer die op wereldreis gaat. Zij heeft diverse variaties op bereidingen van komkommer ontwikkeld en serveert daar één van tijdens de pauze: Engelse komkommerthee.

Spreker Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager laat tijdens de borrel diverse hapjes proeven, waaronder tonijn op komkommer en kipstuckjes (vegetarische kipstukjes) die ter plekke worden gegrild.

Spreker Jan Klerken van Scelta Mushrooms zal laten proeven van Fingerfoodballs. Dit zijn gezonde, vleesvrije snacks op basis van groenten. Deze snacks wonnen kortgeleden nog een innovatie-award.

Bekijk het gehele programma op 6 mei

Meld u aan voor het symposium

(EVMI-abonnees krijgen hierbij korting)

Altijd op de hoogte blijven?