Nieuws

  • evmi-heksn-wittewieven

    Heks’nkaas daagt Witte Wieven om smaak

    Heksenkaas BV (producent van Heks’nkaas) is een juridische procedure gestart tegen Smilde Foods. Volgens Heksenkaas lijkt de smaak en geur van De Witte Wievenkaas van Smilde te veel op Heks’nkaas. Heksenkaas uit Oldenzaal doet een beroep op een uitspraak uit 2006 van de Hoge Raad,… Lees verder →

  • prodnws-hst-q2

    HST-Q buizen en bochten

    Holstaal uit Werkendam, dochterbedrijf van Heleon Group, presenteert tijdens de Industrial Processing beurs in Utrecht het HST-Q-programma, bestaande uit HST-Q buizen en bochten. Roestvast stalen buizen zijn belangrijk voor een procesinstallatie, maar door het grote aanbod is het niet eenvoudig te kiezen voor een gewenste… Lees verder →

  • DPS Driessen

    DPS presenteert coatings en marinades

    Dutch Protein & Services  (DPS) toonde 2 innovaties op de beurs Intrafood in Kortrijk: een nieuwe krokante coating voor ovenproducten en injectie-/tumblingmixen. In de 3 glazen met op de desk van DPS zat geen alcoholische drank, maar de nieuwe marinades om te injecteren of tumblen:… Lees verder →

  • lecithine

    E & R levert lichtere zonnebloemlecithine

    Voedingsmiddelenfabrikanten stappen steeds vaker over van lecithine op sojabasis naar zonnebloemlecithine. E & R Food Ingredients levert een door Sternchemie ontwikkelde lichtere variant zonnebloemlecithine die de kleur van het eindproduct minder beïnvloedt. E & R Food Ingredients presenteerde de nieuwe lecithine, die gebruikt wordt als… Lees verder →

  • butter essence yuzu

    Buteressence introduceert yuzu-aroma

    Buteressence ontwikkelde een slush met natuurlijk yuzu-aroma. Ter inspiratie voor onze klanten, legt Debbie Haertlein  van de producent van flavours voor voedingsmiddelenindustrie uit. Het bedrijf toonde de slush 17 en 18 september op de beurs Intrafood in Kortrijk. Yuzu is een citrusvrucht uit Japan die… Lees verder →

  • palmvet flakes

    Aigremont ontwikkelt palmvet in flakes

    Het Belgische Aigremont heeft palmvet in flakes ontwikkeld. Die zijn gemakkelijker te gebruiken, legt salesmanager Industry Benelux Frank Minne uit. Het bedrijf presenteerde het product 17 en 18 september tijdens de beurs Intrafood in Kortrijk. De flakes worden onder meer gebruikt bij de productie van sauzen en… Lees verder →

  • raps

    Raps presenteert Coatec-coatings

    Raps presenteerde 17 en 18 september tijdens de beurs Intrafood in Kortrijk de Coatec-coatings. Deze coatings bestonden al voor kleine ingrediënten, maar zijn nu ook op grotere stukken toepasbaar. Door de coating blijft de grondstof kleurvast en houdbaar. De coating kan ook vroegtijdige chemische of fysische… Lees verder →

  • supermarkt1

    Consument vertrouwt meer op mens dan op merk

    Consumenten hebben meer vertrouwen in mensen dan in merken, blijkt uit de Foodmonitor van Food for Food en Trendbox. Volgens het onderzoek verklaart dit ook waarom grote merken tegenwoordig steeds persoonlijker proberen te worden. Alleen is de vraag of het mindere vertrouwen wat Nederlanders in… Lees verder →

  • evmi-renger-witkamp

    ‘Voedingswetenschapper: communiceer terughoudend’

    “Voedingswetenschappers reageren te veel en te snel op iedere discussie rond voeding en gezondheid. Laten we hiermee ophouden. Zo maken we de consument gek.” Dat zei Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie van Wageningen UR, op 17 september tijdens het Maatschappelijk Café van Schuttelaar &… Lees verder →

  • evmi-mettler-ProfileAdvantage

    Mettler Toledo demotruck komt weer

    De demotruck van Mettler Toledo Product Inspection rijdt komende maand weer door Nederland. Op afspraak komt de truck bij afnemers langs om de nieuwste productinspectieapparatuur te laten zien. Geïnteresseerde (potentiële) afnemers kunnen de truck bestellen zodat deze op een tijdstip in oktober bij hen op… Lees verder →

Pagina 1 van 1.03012345...102030...Minst recente »