Nieuws

  • grolsch jubileumblikken

    Grolsch introduceert jubileumblikken

    Het 400-jarige Grolsch blikt terug op het verleden met enkele jubileumblikken in gelimiteerde oplage. Met de jubileumblikken brengt de brouwer een ode aan reclameman Gerard Brummer die volgens de overlevering weigerde de Vakmanschap is Meesterschap-commercial te veranderen. Die werd vervolgens één van de langstlopende en… Lees verder →

  • currysaus Oliehoorn

    Recall sauzen Oliehoorn

    Oliehoorn doet een recall van currysaus, tomatenketchup, hamburgersaus en Wimpie-saus omdat er sporen van amandelen in kunnen zitten. Dat staat op het etiket aangegeven. Volgens Oliehoorn de kans op een mogelijk allergische reactie als gevolg van de consumptie van de saus nihil. omdat de hoeveelheid amandel die… Lees verder →

  • hartstichting

    Meeste ouders tegen kidsmarketing ongezonde producten

    De meeste ouders (57 procent) zijn tegen kidsmarketing voor ongezonde voedingsmiddelen. Dit blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van de Hartstichting, onder 1000 ouders/verzorgers van kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Een deel van de ouders (35 procent) verwacht een positief effect… Lees verder →

  • Mark de Witte - nieuwe CEO De Kuyper

    Mark de Witte nieuwe CEO De Kuyper

    Mark de Witte is op 1 juli 2015 gestart als lid van de directie van De Kuyper Holding. Uiterlijk 1 september 2015 zal hij de functie van CEO overnemen van Ben van Doesburgh. De Witte was recentelijk managing director voor Bacardi DACH en Nordics, met verantwoordelijkheden in acht… Lees verder →

  • evmi-wildplanters

    Wildplanters in actie in Rotterdam

    Op diverse plekken in Rotterdam zijn ’s nachts aardappelplantjes in de grond gezet. Met deze ludieke wildplantactie van patatbakker Bram Ladage is het aardappelseizoen ingeluid. “De aardappel is een mooi Hollands product”, aldus Rocco Ladage van het bedrijf. “Door deze wildplantactie willen we aandacht vragen voor… Lees verder →

  • foodweb

    Website toont hygiëne Belgische foodbedrijven

    Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft de resultaten van tienduizenden inspecties online gezet. Consumenten kunnen zo checken of de bakker om de hoek of het favoriete restaurant wel hygiënisch is. Dat bericht Het Nieuwsblad. De hygiënescore is te bekijken op Foodweb.be. Het gaat om de hygiëne bij bakkers, slagers,… Lees verder →

  • HelloFresh

    HelloFresh overweegt beursnotering

    Maaltijdboxaanbieder HelloFresh overweegt nog dit jaar een gang naar de beurs te maken. De eigenaren van de foodstartup zijn daarvoor adviseurs aan het aanstellen, melden bronnen aan Bloomberg, zo bericht Retailnews. HelloFresh haalde in februari nog 110 miljoen euro aan investeringen op bij investeerders Rocket Internet… Lees verder →

  • evmi-arden-dikbil2

    RCC: dikbilvlees niet ‘diervriendelijk’

    Het Belgische Arden’beef mag het contrafiletvlees van dikbilkoeien op haar verpakkingen niet aanprijzen met ‘diervriendelijk’ en ‘puur natuur’. Dat is misleidend, oordeelt de Reclame Code Commissie (RCC). Het vlees wordt verkocht bij de Makro in Amsterdam. Wakker Dier was naar de RCC gestapt met een… Lees verder →

  • evmi-suiker

    ‘Suiker beïnvloedt brein maar is niet verslavend’

    Suiker heeft een sterk effect op de hersenen, maar is niet verslavend op de manier zoals verslavende drugs dat zijn. Han de Jong stelt in zijn promotieonderzoek dat suiker de hersenen niet blijvend verandert. Voor het onderzoek aan de Universiteit Utrecht werkte De Jong samen met… Lees verder →

  • evmi-beter_leven_eenster

    MCD en Boon’s Markt over op Betere Kip

    De supermarkten MCD en Boon’s Markt willen voor het einde van dit jaar met al hun verse kipproducten overstappen op de Betere Kip. Dat meldt Vlees+. Het gaat om hetzelfde dier als de Nieuwe Standaardkip van Jumbo en ligt qua dierenwelzijn dicht bij de kip… Lees verder →

Pagina 1 van 1.08612345...102030...Minst recente »