Nieuws

  • paul bringmann fsin

    La Place-oprichter Bringmann voorzitter FSIN

    Oprichter en voormalig CEO van La Place Paul Bringmann wordt met ingang van 1 april voorzitter van het FoodService Instituut (FSIN). Bringmann neemt de voorzittershamer over van Frederik Masselink, die 8 jaar voorzitter was. Het FSIN-bestuur telt 8 bestuursleden. Zij representeren de 3 type leden van het FSIN (outlets,… Lees verder →

  • ilse griek foodwatch

    Ilse Griek nieuwe directeur Foodwatch

    Ilse Griek is de nieuwe directeur van consumentenorganisatie Foodwatch. Ze volgt Hilde Anna de Vries op. De nieuwe directeur wijst er in een statement op de Foodwatch-website op dat de invloed van de industrie op het voedsellandschap, groot is en toeneemt, zowel in Nederland als internationaal.… Lees verder →

  • holland center

    China stimuleert vestiging Nederlandse foodbedrijven

    Nederlandse bedrijven en organisaties kunnen zich onder aantrekkelijke voorwaarden in Beijing. Ze kunnen dan een rol spelen bij de ontwikkeling van een moderne en technologisch hoogwaardige voedselproductie voor de Chinese hoofdstad. Dat is afgesproken in een Memorandum of Understanding (MoU), 24 maart ondertekend in China in bijzijn van… Lees verder →

  • evmi-verpakking-futurelab

    Popeye-knijpverpakking op Anuga FoodTec

    Interesseer kinderen voor groente en fruit met speciale knijpverpakkingen zodat ze Popeye kunnen imiteren. En maak een directe koppeling tussen verpakking en (potentiële) klant, bijvoorbeeld via een app op de mobiel of een tag op het product die reageert als mensen langslopen. Dat zijn enkele… Lees verder →

  • willyselten315

    Vijf jaar geëist tegen Willy Selten om paardenvlees

    Het Functioneel Parket heeft dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch een gevangenisstraf van vijf jaar geëist tegen vleesverwerker Willy Selten uit Oss, omdat hij in 2011 en 2012 volgens het Openbaar Ministerie  op grote schaal paardenvlees heeft omgekat naar rundvlees. “Door zijn handelen is op grove… Lees verder →

  • pastasaus Grand'Italia

    Recall pastasaus Grand’Italia

    Grand’Italia waarschuwt consumenten met een notenallergie voor de Grand’Italia Pomodorini Ricotta pastasaus. Het product bevat sporen van cashewnoten. Het eten van noten kan allergische reacties uitlokken bij mensen die hiervoor gevoelig zijn. Grand’Italia adviseert consumenten met een notenallergie dan ook de inhoud van de verpakking weg te… Lees verder →

  • foodvalleyaward315

    Inschrijving Food Valley Award 2015 van start

    De inschrijving voor de Food Valley Award 2015 is van start gegaan. In 2014 won JFPT foodlife de Food Valley Award met de Pluckr, een nieuw type druivenonttrosser. Innovatieve karakter De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de… Lees verder →

  • evmi-heinz-squeezeme

    Heinz en Kraft Foods gaan fuseren

    H.J. Heinz Company en Kraft Foods Group gaan fuseren. De nieuwe ontstane onderneming krijgt de naam The Kraft Heinz Company. Dat hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt. De nieuwe onderneming wordt geleid vanuit hoofdkantoren in Pittsburgh en in de buurt van Chicago. The Kraft Heinz Company heeft een… Lees verder →

  • evmi-bfg-muller

    Bieze en Müller gaan samenwerken

    De Bieze Food Group uit Nijkerk en Müller Fresh Food Logistics uit Holten gaan een strategische samenwerking aan. Müller zal in 2016 een deel van de nieuwbouw van Bieze huren en de regie over het Bieze-transport voeren. De Bieze Food Group is een groep samenwerkende… Lees verder →

  • alpro-mild-creamy315

    Belgische rechter: Alpro is geen yoghurt

    Alpro mag in België de term ‘yoghurt’ niet meer gebruiken voor haar plantaardige producten. Dat heeft het Hof van Beroep van Brussel bepaald. Daarmee wint de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) de zaak die zij had aangespannen tegen Alpro, meldt Vilt. In eerste aanleg… Lees verder →

Pagina 1 van 1.06812345...102030...Minst recente »