Opvallen met doorkijkchips

29 mei 2013

DOETINCHEM - Wie zijn chips nog wil laten opvallen tussen de vele andere soorten, kan ze het beste… onzichtbaar maken.

De doorzichtige chips hebben dezelfde smaak als normale chips en zijn ook net zo knapperig. Ook kunnen ze met kruiden een eigen smaakje gegeven worden. Dat meldt Horecatrends.com.

Creatievelingen zouden zelfs met verschillende kleurstoffen kunnen denken aan glas-in-loodchips.

Het oorspronkelijke idee komt van Hamid Salimian, die nu nog chefkok is bij restaurant Diva at the Met in Vancouver. Hij stopt volgende maand om weer les te gaan geven.

De ‘glazen’ doorkijkchips worden overigens niet gemaakt van aardappelen, maar aardappelen zijn wel nodig bij de bereiding. Het geheim is een langzaam drogende gel, gemaakt van aardappelzetmeel en bouillon.

Op internet staat een uitgebreide beschrijving voor het maken van de chips. Het schijnt een tijdrovend en precies klusje te zijn, maar het resultaat is er wel naar.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?