'Gezond eten hoeft niet duurder te zijn'

3 december 2012

DEN HAAG - Gezond eten hoeft niet duurder te zijn dan ongezond eten. Dat stelt het Voedingscentrum.

"Kiezen voor gezond kan eenvoudig: door minder uit te geven aan duurdere producten als vlees en kaas en meer aan groente en fruit. Gezond eten volgens de Schijf van Vijf is dus geen kwestie van geld, maar van de juiste keuze." Deze conclusie trekt het Voedingscentrum uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat cijfers over voeding en gezondheid door de jaren heen vergeleek.

De resultaten zijn gebundeld in het CBS-boek ‘Smakelijk weten’ dat vandaag verschijnt. Het Voedingscentrum heeft aan deze uitgave meegewerkt.

Op dit moment besteden consumenten minder dan 20 procent van het voedingsbudget aan groente, fruit en aardappelen.  Dat moet meer zijn om aan de dagelijkse twee ons groenten en twee keer fruit te komen, vindt het Voedingscentrum.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?