Too Good To Waste komt op de markt

6 maart 2012

WAGENINGEN - 'Too Good To Waste' start binnenkort als pilot. Hierbij worden verse producten tegen de houdbaarheidsdatum verwerkt tot lang houdbare producten.

Met dit idee won team Food: op 1 maart in de Battle of the Cheetahs, georganiseerd door NCDO, de juryprijs van 25.000 euro en de publieksprijs.

Soep, sap ijs of saus

Bij Too Good To Waste worden verse producten, zoals tomaten, vlak voor de uiterste houdbaarheidsdatum van de schappen gehaald en verwerkt tot lang houdbare producten zoals soep, sap, ijs of saus.

Team Food: ontwikkelde het idee om te voorkomen dat nog eetbare voedingsmiddelen worden weggegooid.

Jaarlijks wordt door Nederlandse supermarkten zo’n 600 miljoen euro aan nog bruikbare producten weggegooid, omdat de houdbaarheidsdatum verstreken is.

Uitwerking in pilot

Het gewonnen startkapitaal van 25.000 euro wordt besteed aan een verdere uitwerking van het idee.

Samen met Top bv en een supermarktondernemer gaat Food: nu in een pilot bewijzen dat Too Good To Waste ook in de praktijk werkt.

Top bv (bekend van de Komkommersmoothie) ondersteunt met kennis op het gebied van verse producten, logistiek en hun verwerking.

Battle of the Cheetahs

In de Battle of the Cheetahs ontwikkelden 5 teams van young professionals in korte tijd creatieve oplossingen voor wereldvoedselproblemen. Op 4 februari hebben de teams hun ideeën gepitcht voor de koningin.

De Battle werd georganiseerd door NCDO, het Nederlandse kennis- en adviescentrum voor burgerschap en internationale samenwerking.

Het winnende team Food: bestaat uit Linda Vermaat (captain), Lotte van der Spek, Barbara Cramer, David Klingen, Janneke Hoeben, Chantal Engelen, Steven Gielen, Frank Leystra, Boki Luske, Georgina van den Berg en Ernstjan van Doorn. Het team wordt gecoacht door Evelijne Bruning.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?