Website zoetstoffen.nl van start

8 december 2011

DEN HAAG - Het Informatiecentrum Zoetstoffen is www.zoetstoffen.nl gestart. Hierop staat ‘wetenschappelijk onderbouwde informatie over gezondheids- en veiligheidsaspecten van laag calorische zoetstoffen’.

Dat meldt het Informatiecentrum.

Ook bevat de site een ‘Zoetstoffencheck’ die berekent wat de maximale consumptie van een bepaald voedingsmiddel per dag is, zonder de Aanbevolen Dagelijkse Inname (ADI) te overschrijden.”

Met de website wil het Informatiecentrum Zoetstoffen informatie over zoetstoffen beter toegankelijk maken en misverstanden over zoetstoffen verkleinen. Het centrum richt zich in eerste instantie op voedings- en gezondheidsprofessionals.

Veel misverstanden
Volgens het Informatiecentrum leven bij consumenten en gezondheidsprofessionals nog veel vragen en misverstanden, bijvoorbeeld over de veiligheid van zoetstoffen en over de aanbevolen dosis van een ‘light’ product voor kinderen. De website wil wetenschappelijk onderbouwde antwoorden geven.

Het accent ligt daarbij op de gezondheids- en veiligheidsaspecten van alle laag calorische zoetstoffen die in de Europese Unie worden toegepast als suikervervanger in levensmiddelen.

Stevia ook aan bod
Behalve Acesulfaam-K, aspartaam en sucralose komt ook zoetstof steviol glycoside (stevia), die sinds 2 december in de hele EU is toegelaten, aan bod.

Het Informatiecentrum Zoetstoffen is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters, Sappen.

Het is mede mogelijk gemaakt door de commissie Frisdranken en Waters van het Productschap Dranken.

Andere branches die zoetstoffen gebruiken, kunnen eveneens participeren.

Lees ook:
Industrie heeft vertrouwen in succes stevia (25 november 2011)

EFSA publiceert 'aspartaam-bieb' (24 november 2011)

Coca-Cola: 'Steviadrinks volgend jaar in Europa' (24 november 2011)

Voorwaarden aan gebruik steviol glycosiden (15 november 2011)

Stevia officieel toegestaan in Europa (14 november 2011)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over stevia

Alle berichten over zoetstoffen

Altijd op de hoogte blijven?