VLAARDINGEN - Het drinken van diverse koppen zwarte thee verdeeld over de dag leidt mogelijk tot een lichte verlaging van de bloeddruk. Dat blijkt uit Australisch onderzoek waar ook Unilever R&D in Vaardingen bij betrokken was.
95 Australische consumenten tussen de 35 en de 75 jaar kregen een half jaar lang drie koppen zwarte thee te drinken of een ander drankje met vergelijkbare smaak en cafeïnegehalte. Na 6 maanden was bij de theedrinkers de systolische en de diastolische druk gedaald met 2 tot 3 millimeter kwikdruk.
De effecten zouden zijn toe te schrijven aan de flavonoïden in thee. De onderzoekers stellen wel dat meer onderzoek nodig is naar het verband tussen bloeddruk en het drinken van thee. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine. 75 jaar kregen een half jaar lang drie koppen zwarte thee te drinken of een ander drankje met vergelijkbare smaak en cafeïnegehalte. Na 6 maanden was bij de theedrinkers de systolische en de diastolische druk gedaald met 2 tot 3 millimeter kwikdruk.
- Lees ook:
- Quercetine goed voor het hart (22 juni 2011)
- Flavonolen in thee verlagen kans op beroerte (30 maart 2010)
- Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
- Alle berichten over thee