Geen 'krom'kommers in het schap

31 juli 2009

UTRECHT - Het afschaffen van de Europese handelsnormen zal er niet toe leiden dat consumenten op grote schaal kromme komkommers in de schappen van de supermarkten aan gaan treffen.

Tuinders hebben het productieproces van de komkommer zo geperfectioneerd, dat de komkommer een standaardproduct is geworden. Dat zegt Cindy van Rijswick, tuinbouwanalist van de afdeling Food & Agribusiness van de Rabobank.

‘Er gaat een vast aantal netjes in een doos, wat tot een efficiënter verpakkingsproces leidt. Een afwijkende vorm zal de winstmarge van telers niet ten goede komen’, zegt zij. 

Populair
De komkommer is onder Europeanen een van de populairste groenten, maar de consumptie ervan is weinig aan verandering onderhevig. Ook bestaat er nauwelijks variëteit.

In landen zoals Duitsland is de biologische komkommer enorm populair. Toch verwacht Van Rijswick geen sterke groei in de markt voor biologisch geteelde komkommers.

Lees ook:
Gekke groenten weer in schap (29 juni 2009)

Kromme komkommers mogen weer (13 november 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over komkommers

Altijd op de hoogte blijven?