Gids voor allergenenmanagement bij producenten

6 februari 2013

BRUSSEL - FoodDrinkEurope komt met een gids om voedingsmiddelenbedrijven te helpen bij hun allergenenmanagement.

Het is bedoeld als leidraad voor de Europese voedingsmiddelenindustrie om risico’s bij allergenen in hun producten te beheren.

Controle en schoonmaak

De gids gaat in op leveranciersmanagement, hoe om te gaan met grondstoffen, het ontwerp van de fabriek en de machines, het productieproces met controleprocedures, consumenteninformatie, productontwikkeling, documentatie en (validatie van) schoonmaak.

Ook worden informatie en praktische aanbevelingen gegeven over de praktijk in risicoanalyse en -beheer van allergenen bij producenten.

Eenduidigheid

De gids is volgens FoodDrinkEurope de eerste in zijn soort en wil tevens eenduidigheid bieden in de manier waarop informatie omtrent allergenen moet worden geïnterpreteerd en op het etiket moet worden vermeld.

Download de Guidance on food allergen management for food manufacturers

(pdf, 85 pagina’s)

Meer over dit thema is te lezen in vakblad EVMI, nummer 2 (van 15 maart 2013).

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?