HAK zet lokaal geteelde peulvruchten centraal in nieuwe campagne
HAK lanceert een nieuwe campagne die consumenten bewuster moet maken van de duurzame voordelen van lokaal geteelde peulvruchten. De kidneyboon uit Zeeland speelt hierin de hoofdrol. HAK haalt al haar grote kidneybonen, die normaal in Noord-Amerika groeien, voortaan uit Nederland en daardoor hoeven ze geen lange reis meer af te leggen. Dat scheelt CO2-uitstoot...
Nog geen groen licht voor overname Imperial en Stegeman
Oktober 2021 kondigde What’s Cooking?, destijds nog Ter Beke, aan Imperial en Stegeman over te willen nemen. Nu, maart 2023, wacht het bedrijf nog altijd op goedkeuring van de Nederlandse en Belgische mededingingsautoriteiten.
FDA rondt tweede consultatie voor kweekvlees Good Meat af
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de tweede consultatie van Good Meat afgerond. De Amerikaanse kweekvleesproducent vroeg zelf om deze beoordeling en FDA keek onder andere het productieproces. Dit betekent echter niet dat kweekvlees is goedgekeurd voor de Amerikaanse markt.
Food Technology: Process and energy optimization
Productie- en energiekosten zijn nog nooit zo relevant geweest als nu. In de presentatie van NIZO op Food Technology worden een aantal van de grootste mogelijkheden besproken met de middelen en methodes voor het optimaliseren van productie- en energiekosten.
Koffiedik als grondstof voor plastic producten
Provincie Flevoland ondersteunt start-up OVDesigns uit Lelystad met het opzetten van een lokale circulaire keten rondom koffiedik, het bezinksel dat overblijft na het zetten van koffie. OVDesigns maakt van de koffiedik en gerycled plastic, producten zoals dienbladen en wandpanelen. De ‘koffiedik plastics’ kunnen meerdere keren worden hergebruikt tot...
Beko presenteert zich op Food Technology
Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.
Food Technology: Fruit- en groenteverwerking in microgolfinstallaties
Door producten op lage temperaturen te drogen kunnen waardevolle bestanddelen in fruit behouden en door goede procescontrole de hoeveelheid misproductie vermeden worden. MEAM presenteert op Food Technology de toepassing van industriële schaal magnetron-verwerkingsmogelijkheden van groenten en fruit.
Too Good To Go redde 18 miljoen maaltijden in vijf jaar
Het platform Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. Deze app tegen voedselverspilling redde in die tijd 18 miljoen maaltijden, wat neerkomt op ongeveer één maaltijd per inwoner. Ook wereldwijd namen de cijfers de afgelopen anderhalf jaar toe. In totaal zijn er inmiddels al 200 miljoen maaltijden gered.
Bekervuller met elektrische draaifunctie
De draaifunctie in de zogenoemde ‘bekervuller’ van Koppert wordt aangedreven met ERMS-techniek uit de Festo Simplified Motion Series. Deze oplossing combineert de eenvoud van pneumatiek met de snelheid en nauwkeurigheid van servotechniek.
Bedrijfsinformatie
Evmi op Social
EVMI
Editie 1 2023

In dit nummer van EVMI staat verpakken centraal. Met onder meer: interview met Gert-Jan van Baardwijk, circulaire verpakkingen en eenvoudig hybride producten maken. Lees de editie hier!
EVMI 1 onlineVerpakkingsspecial
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven