PLUS start met verkoop brood van gisteren
Om voedselverspilling tegen te gaan start PLUS met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent en is tot 11.00 uur te koop, herkenbaar door stickers en speciale borden bij de broodafdeling.
Kabinet zoekt oplossingen voor personeelstekort
Het personeelstekort blijft een probleem volgens het kabinet. Op korte termijn neemt de krapte op de arbeidsmarkt iets af vanwege verminderde economische groei. Maar veel vacatures blijven open en op de langere termijn blijft het personeelstekort een structureel probleem in een aantal sectoren zoals het onderwijs, techniek en ICT.
Mettler Toledo presenteert slimme productinspectiesystemen op Interpack
Mettler Toledo is een van de vele exposanten op Interpack 2023. Hier presenteert het bedrijf verschillende slimme oplossingen die de productiviteit van voedingsmiddelenproducenten verhogen. Waaronder het X2 X-ray inspectieplatform en het X12 X-ray inspectiesysteem.
Hightech maakindustrie en agrifood gaan hand in hand in Brabant
Op 1 februari ging het programmabureau ‘Next Tech Food Factories’ van start. Met deze samenwerking bundelen AgriFood Capital en Brainport Eindhoven hun krachten om de toepassing van de nieuwste technologie in de food industry te stimuleren.
Hoe reinig je de slangen voor de productie van mayonaise?
AB6, de Franse leverancier van product recovery oplossingen, introduceert het AB6Flex slangenreinigingssysteem. Met het volautomatische systeem wordt de reinigingstijd een stuk korter. Ideaal voor de reiniging van slangen voor shampoo tot mayonaise.
Food Technology: Trends die verschil gaan maken in de foodmarkt
Wat zijn de belangrijkste trends die verschil gaan maken in de Nederlandse foodmarkt? Daarover vertelt Marcel Lambregts van Rabobank in zijn lezing op foodvakbeurs Food Technology.
Consument blijft kiezen voor huismerk
Nederlandse consumenten blijven trouw kiezen voor boodschappen van huismerken, omdat ze de kwaliteit en smaak minstens zo goed vinden en tegelijkertijd veel geld besparen. Dat blijkt uit de Nationale Keuzestress Monitor, een initiatief van onderzoeksbureau MSI Consultants.
HAS-studenten presenteren vernieuwende concepten voor uitdagingen in food
De FoodmanShip Awards 2023 van HAS green academy zijn 31 januari tijdens de HAS Food Experience uitgereikt aan negen veelbelovende jonge talenten. De studenten van HAS green academy bedachten vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag en morgen binnen het thema ‘We’re on fire!’. In de winnende concepten is veel aandacht...
Heidy den Besten benoemd tot persoonlijk hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen
Heidy den Besten is benoemd tot persoonlijk hoogleraar Ecologie van Voedselpathogenen, onderdeel van de leerstoelgroep Levensmiddelenmicrobiologie. Haar onderzoeksgroep richt zich op het begrijpen en voorspellen van gedrag van voedselpathogenen in ecosystemen. Daarbij integreert zij de vakgebieden microbiologie en wiskunde om gedrag te kwantificeren;...
Bedrijfsinformatie
Evmi op Social
EVMI
Editie 8 2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!
EVMI 8 onlineHygiënespecial
EVMI Nieuwsbrief
Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.
Inschrijven