FNLI: ‘Geen oorzakelijk verband tussen sterke bewerking en gewichtstoename’

FNLI: ‘Geen oorzakelijk verband tussen sterke bewerking en gewichtstoename’

Een groep onderzoekers onder leiding van Kevin Hall publiceerde deze maand een onderzoek met snoeiharde conclusies: sterk bewerkt voedsel zou de oorzaak zijn van de gewichtstoename onder de bevolking. EVMI vroeg de FNLI om een reactie. De branchevereniging erkent de resultaten, maar wil wel het een en ander nuanceren. ‘De titel van het...

Een beetje Grimbergen komt straks weer uit de abdij

Een beetje Grimbergen komt straks weer uit de abdij

Fotocredits: 'Grimbergen', matt512 We moeten nog een jaartje geduld hebben, maar dat is natuurlijk niets na 220 jaar. Volgend jaar zal er eindelijk weer Grimbergen abdijbier gebrouwen in de abdij te Grimbergen. Grimbergen? Dat bestaat toch al lang? Jazeker, maar het commerciële abdijbier met die naam wordt gebrouwen door Alken Maes en Carlsberg,...

1 op de 10 biertjes wordt alcoholvrij, voorspelt Heineken

1 op de 10 biertjes wordt alcoholvrij, voorspelt Heineken

Bierbrouwer Heineken verwacht dat in Europa alcoholvrij bier straks minstens 10% van de markt uitmaakt. Dat zegt Ilaria Lodigiani in een interview tegen RTL Z. Lodigiani is wereldwijd verantwoordelijk bij Heineken voor alcoholarm en -vrij bier. Heineken wilde 150 jaar lang geen alcoholvrij bier onder eigen merknaam verkopen. Twee...

Consumentenbond start initiatief voor verplicht Nutriscore-logo

Consumentenbond start initiatief voor verplicht Nutriscore-logo

De Consumentenbond start samen met zes andere Europese consumentenorganisaties het burgerinitiatief ‘Pro-Nutriscore’. Hiermee pleiten de organisaties voor het verplicht stellen van het Nutriscore-logo op verpakkingen van voedingsmiddelen. Over het in Frankrijk ontwikkelde voedselkeuzelogo Nutriscore wordt in Nederland al een tijdje gediscussieerd....

Nepleer uit plantaardige reststromen

Nepleer uit plantaardige reststromen

Echte veganisten eten niet alleen geen producten van dierlijke herkomst, ze vermijden ook kleren of accessoires waar dieren aan te pas zijn gekomen. Geen wollen trui of leren laarzen dus. Fashionable leer is nepleer van plantaardige grondstoffen. Een aantal grote modehuizen, zoals Stella McCartney (zelf veganist) en ook de Zweedse kledingketen...

FrieslandCampina verliest beroep RCC over vanilevla zonder vanille

FrieslandCampina verliest beroep RCC over vanilevla zonder vanille

In vanillevla moet ook echt vanille zitten of er moet duidelijk op de verpakking staan dat het alleen om een (kunstmatig) smaakje gaat. Die uitspraak deed het College van Beroep van de Reclame Code Commissie (RCC) deze week. Dat is nogal wat: tachtig procent van vla met vanille bevat geen vanille maar smaakt er wel naar.  Het College van Beroep...

'Een bedrijfscultuur kun je niet van bovenaf bepalen'

'Een bedrijfscultuur kun je niet van bovenaf bepalen'

Tony’s Chocolonely heeft dit jaar een tweede plaats veroverd in de strijd om de titel ‘beste werkplek van Nederland’. Wat heb je nodig om zo’n werkplek te worden? ‘Alle medewerkers leven de kernwaarden van Tony’s.’ Kernwaarden van Tony’s Chocolonely zijn ondernemend, kritisch, eigenzinnig en om blij van...

Flatskin: papieren verpakking voor vlees

Flatskin: papieren verpakking voor vlees

Producenten zoeken naar manieren om minder plastic te gebruiken. In Duitsland is de Flatskin al gemeengoed; een verpakking voor vlees die grotendeels uit karton bestaat. Plastic heeft een groot imagoprobleem. 66% van de consumenten zegt minder plastic in verpakkingen te willen (IRI European Shopper Study). En de industrie komt hen tegemoet: in het Plastic...

Nederlandse Normcommissie Vegan en Vegetarisch voedsel is een feit

Nederlandse Normcommissie Vegan en Vegetarisch voedsel is een feit

De eerste Nederlandse normcommissie die zich bezig gaat houden met veganistische en vegetarische (internationale) normen is een feit. Dit meldt het Nederlandse Normalisatie-instituut (NEN). Eind 2018 zijn de eerste stappen gezet omtrent de ontwikkeling van ISO-norm ’Voedsel en ingrediënten geschikt voor vegetariërs’ en ‘Voedsel...

Bedrijfsinformatie

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 3 - 2019

evmi3-cover-klein
EVMI 3 staat in het teken van carrière en arbeidsmarkt. Natuurlijk buigen we ons over de tekorten op de arbeidsmarkt en bespreken we de perspectieven voor start-ups in de voedselindustrie. Maar we houden het vooral positief. Zo bezoeken we een van de beste werkplekken in de foodsector en spreken we met de zakenvrouw van het jaar.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

AgriFoodTop Symposium 2019: Innoveren in een goed klimaat

5 juni 2019 - 5 juni 2019

Lees meer

HAS cursus: levensmiddelen biologie

3 september 2019 - 3 december 2019

Lees meer

Opleding QESH/KAM/QA manager

5 september 2019 - 12 december 2019

Lees meer