Hightech maakindustrie en agrifood gaan hand in hand in Brabant

Hightech maakindustrie en agrifood gaan hand in hand in Brabant

Op 1 februari ging het programmabureau ‘Next Tech Food Factories’ van start. Met deze samenwerking bundelen AgriFood Capital en Brainport Eindhoven hun krachten om de toepassing van de nieuwste technologie in de food industry te stimuleren.

Hoe reinig je de slangen voor de productie van mayonaise?

Hoe reinig je de slangen voor de productie van mayonaise?

AB6, de Franse leverancier van product recovery oplossingen, introduceert het AB6Flex slangenreinigingssysteem. Met het volautomatische systeem wordt de reinigingstijd een stuk korter. Ideaal voor de reiniging van slangen voor shampoo tot mayonaise.

Meerderheidsbelang VanDrie Group in Gosschalk

Meerderheidsbelang VanDrie Group in Gosschalk

VanDrie Group neemt een meederheidsbelang in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. De twee partijen hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend. De afspraken hierover moeten nog verder worden uitgewerkt. Daarnaast moet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) nog goedkeuring verlenen.

Webinar over upcycling van zijstromen in circular agrifood

Webinar over upcycling van zijstromen in circular agrifood

Het upcyclen van zijstromen van landbouw- en voedselproductie is een van de meest effectieve technologische en supply chain-oplossingen om voldoende en verantwoord geproduceerd voedsel te produceren voor een groeiende wereldbevolking. Er zijn al veel technologische innovaties in ontwikkeling om deze zijstromen te benutten voor voedingsingrediënten en...

Lezing Food Technology: TNO over 3D Food Printing

Lezing Food Technology: TNO over 3D Food Printing

Welke mogelijkheden bieden 3D-printers in food? Daarover geeft Kjeld van Bommel van TNO een lezing tijdens Food Technology, dé vakbeurs voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie.

Renewi Organics produceert vluchtige vetzuren uit voedselafval

Renewi Organics produceert vluchtige vetzuren uit voedselafval

In compacte systemen met korte verblijftijden kan voedselafval efficiënt worden omgezet in vluchtige vetzuren. Dat blijkt uit een wetenschappelijk artikel van Renewi Organics en IHE Delft Institute for Water Education. Afstudeerstagiaire Alice Law deed onderzoek naar de productie van vetzuren uit over-de-datum producten van supermarkten.

Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

Verstegen Spices & Sauces wint EZK Energy Award 2022

Verstegen Spices & Sauces wint de EZK Enery Award 2022. Daarmee mag Verstegen zich het meest onderscheidende bedrijf op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en het gebruik van hernieuwbare warmte noemen. Verstegen kan namelijk sinds dit jaar vrijwel volledig zonder gas opereren.

Hein Schumacher maakt overstap van FrieslandCampina naar Unilever

Hein Schumacher maakt overstap van FrieslandCampina naar Unilever

Hein Schumacher verlaat Koninklijke FrieslandCampina als CEO per 1 mei. Hij heeft een nieuwe positie geaccepteerd als CEO van Unilever. De raad van commissarissen van FrieslandCampina feliciteert Hein Schumacher met deze nieuwe positie en is het proces gestart voor de benoeming van een nieuwe CEO.

Veel belangstelling voor Open Huis Food Innovation Academy

Veel belangstelling voor Open Huis Food Innovation Academy

Afgelopen zaterdag 28 januari opende de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen de deuren. Ruim 200 belangstellenden bezochten het Open Huis waar foodbedrijven uit de regio Rijnmond zich samen met de praktijkopleidingen van Lentiz (operators), Albeda (bakkers) en Inholland (onderzoek) presenteerden.

Bedrijfsinformatie

Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 8 2022
Editie 8 2022

In dit nummer van EVMI staat digitalisering centraal. Met onder meer: interview met Hidde van Steenwijk over  gezondheidseffecten groente en fruit, Digitaliseer je procesketen en digitaal voedingsadvies. Lees de editie hier!

EVMI 8 online
Hygiënespecial
Hygiënespecial

De Hygiënespecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evenementen

Webinar Upcycling to the consumer

14 februari 2023

Lees meer

Meat Attraction Madrid

6 maart 2023 - 8 maart 2023

Lees meer

Cursus Ingredienten in Voedingsmiddelen

14 maart 2023

Lees meer