2017: wie ging waar naartoe?

27 december 2017

year-1747235_960_720-1-300x133 Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om allerlei achterstallig nieuws in te halen? EVMI helpt je een handje met verschillende jaaroverzichten. Deel I: Personalia.

Prof. Marianne Gelijnse wordt per 1 januari 2018 vicevoorzitter van de Gezondheidsraad. Geleijnse volgt Hans Severens op. Severens wordt de decaan van de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/marianne-geleijnse-nieuwe-vicevoorzitter-gezondheidsraad/

Ed van der Weerd (Jumbo) en Vera Bakker (Unilever Benelux) zijn benoemd als bestuursleden van GS1 Nederland. Zij worden medeverantwoordelijk voor de strategische koers en het vaststellen van de beleidsprioriteiten van GS1 Nederland.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/ed-weerd-en-vera-bakker-versterken-bestuur-gs1/

Jack Mikkers is de nieuwe voorzitter van AgriFood Capital. Hij volgt Ton Rombouts op die sinds de start in 2014 voorzitter was.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/jack-mikkers-nieuwe-voorzitter-agrifood-capital/

Bas Alblas, CEO Lamb Weston/Meijer gaat vanaf 1 april 2018 de voorzittershamer hanteren in het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Hiermee wordt hij verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de rol die de FNLI speelt als belangenbehartiger van de levensmiddelensector.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/bas-alblas-nieuwe-voorzitter-bestuur-fnli/

De raad van commissarissen van Koninklijke Friesland Campina N.V. heeft Jaska de Bakker per 1 januari 2018 benoemd tot chief financial officer van Koninklijke Friesland Campina N.V. Zij volgt Hein Schumacher op.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/jaska-bakker-nieuwe-cfo-frieslandcampina/

Vanaf 1 januari 2018 vervult Hein Schumacher de functie chief executive officer bij Friesland Campina N.V. Schumacher volgt Roelof Joosten op, die deze functie op 31 december 2017 gaat neerleggen.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/hein-schumacher-is-nieuwe-ceo-frieslandcampina/

Het managementteam van notenhandelaar Delinuts is gewijzigd. Commercieel directeur Ben de Jonge legde in goed overleg 1 november 2017 zijn werkzaamheden neer. Algemeen directeur Catharinus den Boon neemt voorlopig de commerciële taken en verantwoordelijkheden van De Jonge waar.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/wijzigingen-management-notenhandelaar-delinuts/

Richard Bloemsma werd de nieuwe partner bij Nomilk2day. Met de komst van Bloemsma gaat Nomilk2day de dienstverlening in de business unit food & industry verder verstevigen.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/richard-bloemsma-nieuwe-partner-nomilk2day/

Roy Meenderink versterkt sinds november de directie van RBK Group. Als commercieel directeur is Meenderik eindverantwoordelijk voor de commerciële activiteiten bij de automatiseringstak van de RBK Group.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/roy-meenderink-nieuwe-commercieel-directeur-rbk-automatisering/

Hanneke Faber stapt over van Ahold Delhaize naar Unilever. Ze wordt per 1 januari 2018 bij Unilever eindverantwoordelijk voor Europa. Ze volgt Jan Zijderveld op als president Europe van Unilever in Europa

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/internet-topvrouw-ahold-delhaize-naar-unilever/

Fred van de Velde, Group Leader en Principal Scientist Protein Functionality bij NIZO is de nieuwe lector van het lectoraat Eiwittransitie in voeding van HAS Hogeschool.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/has-hogeschool-benoemt-fred-velde-nizo-als-nieuwe-lector/

Ahold Delhaize België heeft topman Denis Knoops vervangen na de tegenvallende prestaties van de supermarktketen in België. Zijn opvolger is Fransman Xavier Piesvaux.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/fransman-wordt-topman-delhaize-belgie/

Ir. Frank Jorna is sinds 1 november 2017 als business manager bij Dairy Campus, onderdeel van Wageningen University & Research. Jorna heeft de verantwoordelijkheid voor het management van de totale business Dairy Campus.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/dairy-campus-krijgt-nieuwe-business-manager/

Dirk van de Put is sinds 1 november 2017 opvolger van Irene Rosenfeld als CEO van Mondelēz International. Ook is hij toegetreden tot de Board of Directors. Van der Put was voorzitter en CEO van McCain Foods.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/dirk-put-nieuwe-ceo-mondelez-international/

DSM heeft Patrick Niels benoemd tot President DSM Food Specialties. Niels werkt sinds 1997 bij DSM en had de leiding over de divisie Resins & Functional Materials van DSM.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/patrick-niels-krijgt-leiding-dsm-food-specialties/

DSM heeft Judith Wiese aangesteld als nieuwe Executive Vice President Group People & Organization. Wiese volgt per 1 januari 2018 Peter Vrijsen op. Vrijssen bekleedde deze rol sinds 2014 en gaat nu met pensioen.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/judith-wiese-raad-bestuur-dsm/

Wout Dekker is toegetreden tot de raad van commissarissen van Koninklijke Friesland Campina N.V. Hij is ook voorzitter geworden van de remuneratie- en benoemingscommissie. Hij neemt de plaats in van Peter Elverding, die 12 april wegens gezondheidsredenen stopte.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/wout-dekker-nieuwe-commissaris-frieslandcampina/

Tine Snels is in augustus vertrokken als lid van de Executive Board van Koninklijke Friesland Campina N.V. Ze heeft een nieuwe functie als lid van de Executive Board van GEA Group Aktiengesellschaft, gevestigd in Duitsland.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/tine-snels-vertrekt-frieslandcampina/

Wouter Jansen van Velsen is de nieuwe voorzitter van Stichting Innofood. Hij volgt Rob Snel op.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/wouter-jansen-velsen-nieuwe-voorzitter-innofood/

Cor Hoogeveen is sinds december lid van het bestuur van de ledenraad van Zuivelcoöperatie Friesland Campina U.A. ook is hij lid van de raad van commissarissen van Koninklijke Friesland Campina N.V.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/cor-hoogeveen-benoemd-tot-lid-bestuur-frieslandcampina/

Hielke van Dijken is sinds 1 april 2017 de nieuwe algemeen directeur van beheermaatschappij De Wijzer B.V. (holding van de werkmaatschappijen J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij B.V en De Weerd Specerijen B.V).

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/nieuwe-algemeen-directeur-specerijenproducenten-j-s-polak-en-weerd/

Drs. R.J.T. (Rob) van Lint is sinds 1 juli 2017 inspecteur-generaal bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De ministerraad stemde in met de voordracht op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/rob-lint-wordt-inspecteur-generaal-nvwa/

De Founders van het Bio Treat Center hebben Ton Voncken aangesteld als interim- directeur. Hij gaat de organisatie vormgeven en het voormalige Waterpaviljoen op Brightlands Campus Greenport Venlo ombouwen tot creatieve broedplaats voor biomassa verwaarding.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/ton-voncken-interim-directeur-bio-treat-center/

De raad van bestuur van Wageningen University & Research heeft prof. Martien Groenen benoemd tot hoogleraar Fokkerij en genetica (Animal Breeding and Genetics). Voorheen was dit prof. Johan van Arendonk.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/martien-groenen-benoemd-tot-hoogleraar-fokkerij-en-genetica/

Jan Willem Balk is benoemd tot Managing Director van Mondelēz International in de Benelux.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/jan-willem-balk-nieuwe-managing-director-mondelez-benelux/

Uli Schnier (oprichter van Bionext) heeft de voorzittershamer overgedragen aan Bas Rüter, directeur duurzaamheid Rabobank. De nieuwe voorzitter is van mening dat de biologische sector een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de noodzakelijke transitie in landbouw en voeding.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/bas-ruter-nieuwe-voorzitter-bionext/

Marquerithe Verheul is sinds 10 april 2017 directeur van Coöperatieve Vereniging Beko. Zij vervult een nieuwe functie binnen de organisatie en neemt tevens zitting in het hoofdbestuur.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/marquerithe-verheul-wordt-directeur-beko-cooperatie/

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco heeft na acht jaar afscheid genomen als niet-uitvoerend bestuurder van de raad van bestuur van Unilever. Fresco is landbouw- en voedseldeskundige en  voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/bestuurder-louise-fresco-vertrekt/

Na ruim 45 jaar heeft Jef Van Melik het door hem opgerichte bedrijf Van Melik Food Groep overgedragen aan het directie- en managementteam en twee externe aandeelhouders.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/bedrijfsoverdracht-melik-food-groep/

Remko Rosman is de nieuwe CEO van Group of Butchers.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/remko-rosman-ceo-group-butchers/

Marian Geluk is de nieuwe directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI). Zij volgde hiermee Philip den Ouden (65) op die met pensioen is gegaan.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/marian-geluk-nieuwe-directeur-fnli/

Robert Smith is teruggetreden als voorzitter van de concerndirectie van Royal Cosun en is opgevolgd door algemeen directeur van Suiker Unie, Albert Markusse als CEO van Cosun.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/ceo-cosun-vertrekt/

Altijd op de hoogte blijven?