Studentenactie tegen Meatless Monday

Studenten van Wageningen Universiteit hebben op maandag 18 januari tijdens de lunch gehaktballen uitgedeeld. Dit uit protest tegen Meatless Monday die in de kantine van de universiteit navolging krijgt.

Dat meldt omroep Gelderland. De vijf hebben aandacht gevraagd voor het feit dat de kantine van de Wageningse universiteit op maandagen geen vlees meer serveert, maar juist meer vegetarische alternatieven.

De studenten vinden het niet bij een universiteit passen om vleesonthouding van bovenaf op te leggen.

Zij stellen dat studenten zelf moeten kunnen bepalen of ze al dan niet voor vlees willen kiezen. De actie is bedoeld om meer evenwicht in het debat te krijgen.

In oktober was op Facebook al een actie gestart tegen 'de betutteling in de kantine van Wageningen University'.

Lees ook:

Lees ook
Vega uit de printer

Vega uit de printer

Hoe voldoen we in de toekomst aan de almaar groeiende vraag naar vlees? Wereldwijd stellen wetenschappers dat we op zoek moeten naar alternatieve eiwitbronnen. Tijdens de online conferentie ‘Science and Technology for Meat Analogues’ deelden wetenschappers hun inzichten, met uiteenlopende manieren om vleesvervangers te verbeteren.

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe brengt hun nieuwe product Tempeh Gehakt op de markt. Dit volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit een van de productiefaciliteiten van Schouten. Met dit product wil het Nederlandse bedrijf op duurzame wijze inspelen op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten.

Meatless Farm start crowdfunding

Meatless Farm start crowdfunding

Meatless Farm start een crowdfunding. Onder de noemer ‘verdeelt de M...F... taart' geeft de producent van vleesvangers consumenten een kans om aandelen te kopen. Het bedrijf geeft voor het eerst aandelen uit voor individuele beleggers. Dit gebeurt via het crowdfunding platform Crowdcube.