9 afnemers Van Hattem onvolledig bij melden NVWA

Alle 512 afnemers van vlees dat Van Hattem moest terughalen, hebben bij de NVWA melding gedaan van de onveilige producten. 9 daarvan kregen een boete omdat de melding te laat of onvolledig was.

Dat schrijft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer over de ‘stand van zaken inzake voedsel’.

Van Hattem informeerde in februari de 512 directe afnemers per brief over hun verplichting het geleverde vlees en de vleesproducten te traceren en de producten waarin dit vlees is verwerkt van de markt te halen. Bovendien moesten ze hun afnemers informeren over de verplichting producten te traceren en terug te halen.

Traceringsverslag

Twaalf van de afnemers wilden met een traceringsverslag aantonen dat hun producten veilig waren en dus niet teruggehaald hoefden te worden, dan wel op de markt konden worden gebracht. Drie verzoeken werden door de NVWA gehonoreerd, zoals bijvoorbeeld over geiten die waren geslacht in loonslacht en als heel karkas teruggingen naar de opdrachtgever.

Minder geleverd

Dijksma schrijft aan de Kamer dat de hoeveelheid vlees dat Van Hattem leverde in de periode waarop de recall betrekking had geen 28.000 ton was, zoals ze eerst meldde, maar iets minder dan 16.000 ton.

Lees ook:

‘Houd bij recall de regie in handen' (18 juni 2014)

Van Hattem mag weer slachten onder verscherpt toezicht (9 april 2014)

 
Lees ook
Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Vanwege de hoge PFAS-gehaltes in de Westerschelde besloot de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ook metingen uit te voeren in de Oosterschelde. Hieruit blijkt dat consumenten mosselen en oesters uit de Oosterschelde veilig kunnen eten.

NVWA: Geen ernstige overtredingen tijdens offerfeest

NVWA: Geen ernstige overtredingen tijdens offerfeest

Tijdens het Offerfeest constateerden de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie geen illegale slachterijen of ernstige overtredingen op het gebied van dierenwelzijn en voedselveiligheid. Het bleef bij paar geringe overtredingen zoals ontbrekende I&R registraties.

Schorsing schapenslachterij opgeheven

Schorsing schapenslachterij opgeheven

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft 8 juli de schorsing van een schapenslachterij in Breukelen opgeheven. De rechter zag geen reden om de schorsing nog langer te laten voortduren.