Aan de slag met in-huis-wassen

Schmidt Zeevis - Kees Groeneboom in wasruimte

Er zijn drie kernvragen waarop een antwoord moet komen: Waar ga ik wassen, welke apparatuur heb ik nodig en wie gaat er wassen?

Wasruimte

Een interne centrale wasserij moet aan wettelijke en logistieke eisen voldoen. Er is geen milieuvergunning nodig.

Apparatuur en routing

Schmidt-Zeevis-Kees-Groeneboom-in-wasruimte-300x200 De keus van de juiste apparatuur voor een optimaal renderende wasserij is specialistenwerk, waar Miele Professional in kan adviseren. Hetzelfde geldt voor de praktische indeling van de wasserij. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een handige routing voor de aan- en afvoer van vuil en schoon textiel of het gescheiden afhandelen van vuile en schone was in de wasserij. Apparatuur op sokkels werkt ergonomisch. Was- en droogapparaten kunnen geluidsarm worden ingebouwd, met als bijkomend voordeel dat er nagenoeg geen stof en pluis de ruimte inkomt. Een serviceruimte achter een apparatenwand maakt het onderhoud efficiënter. Wie kiest voor automatische wasmiddeldosering sluit niet alleen doseerfouten uit, maar werkt zuiniger en voorkomt dat personeel met chemicaliën in aanraking komt.

Personele invulling

Hoeveel personeel je nodig hebt in een huiswasserij hangt af van het wasgoedaanbod en het bijbehorende afwerkingsniveau. Een vuistregel: één fulltime kracht is nodig voor verwerking van 150 kilo wasgoed per dag in een mix van verschillende soorten huiswas en productie-, winkelen chauffeurskleding.

Veel voordelen

Zelf wassen biedt veel voordelen. Grip krijgen op alle kosten, eisen, wensen en mogelijkheden is best lastig. De deskundige adviseurs van Miele Professional kunnen desgewenst een analyse maken van het wasgoedaanbod in uw situatie en een kostprijsberekening. Ze weten ook alles over de financieringsmogelijkheden, huur- en leasecontracten en de service-opties. Ze kunnen invulling geven aan het totale concept van een interne wasserij.

Meer informatie over wassen van kleding in de food industrie? Ga naar de website. Maak snel een afspraak met een van onze adviseurs en kijk wat u bedrijf kan besparen.

  • Miele Professional
  • De Limiet 2
  • Postbus 166
  • 4130 ED Vianen
  • Tel.: 0347378884
  • E-mail: professional@miele.nl

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Food Technology: Het belang van hygiënisch ontwerp

Food Technology: Het belang van hygiënisch ontwerp

De aandacht voor voedselveiligheid neemt elk jaar toe. Toch lezen we in de media nog steeds over terugroepacties van fabrikanten vanwege een listeria- of salmonellabacterie in voedsel. Hoe kun je als voedselverwerkend bedrijf bacterievorming en besmetting voorkomen? En hoe kun je als engineer bijdragen aan de ontwikkeling van een machine voor de voedingsmiddelenindustrie?

Hygiënisch ontwerp

Hygiënisch ontwerp

Als je in de vorige eeuw over dit onderwerp begon, kreeg je vaak de vraag van welke zeurplaneet je kwam. Een machine moest zo goedkoop mogelijk gemaakt worden, het liefst in rvs en doen waarvoor hij bestemd was. Maar in de voedingsmiddelenindustrie, waar met eiwitten van dierlijke oorsprong gewerkt wordt of voor een kwetsbare doelgroep geproduceerd...

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

De etiketeisen voor koelvers pluimveevlees gaan veranderen. Vanaf 1 januari 2023 zijn verkopers verplicht om een kader met icoontjes en begeleidende tekst op het etiket te plaatsen om consumenten te wijzen op het belang van hygiëne bij het bewaren en bereiden van pluimveevlees.