Actief plastic tegen voedselverspilling

brood-bederf-verspilling

Het EU-project NanoPack ontwikkelde een actieve polymeerfilm die als verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen dient. Het verpakkingsmateriaal moet de houdbaarheid van het verpakte voedsel aanzienlijk verlengen. Eind vorig jaar werd het project afgerond en de resultaten zien er veelbelovend uit. Op 1 januari 2017 ging het project NanoPack officie...
Lees ook
Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

Met een nieuwe technologie hoopt Nature’s Pride – de grootste avocado-handelaar van Nederland – zijn avocado’s langer houdbaar te maken en zo voedselverspilling terug te dringen. De avocado’s in kwestie worden bespoten met Apeel: een beschermend laagje dat is gemaakt van plant-eigen materialen. Door de waterafstotende...

Nestlé opent onderzoeksinstituut voor verpakkingen

Nestlé opent onderzoeksinstituut voor verpakkingen

Nestlé opent een nieuw onderzoeksinstituut in Lausanne, Zwitserland om duurzame verpakkingen te ontwikkelen. Hiermee wil het bedrijf een eerste stap zetten richting het doel om in 2025 100% van zijn verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken. In het Nestlé Institute of Packaging Sciences zullen 50 mensen komen te werken. Het...

Onderzoek naar alternatief voor conserverende werking suiker

Onderzoek naar alternatief voor conserverende werking suiker

Iedereen begrijpt dat zout en suiker meer functies hebben in een product dan alleen de smaak. Maar een functie die vaak wordt vergeten is dat zout en suiker de houdbaarheid van voedsel verbeteren. Hou je daar geen rekening mee, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de voedselveiligheid. Aan conserveringsmiddelen wil eigenlijk niemand meer, en dus zoeken...