Ardo en Dujardin fuseren

ARDOOIE - Ardo en Dujardin Foods gaan fuseren. De 2 Belgische diepvriesgroentespecialisten, elk 40 jaar geleden los van elkaar opgericht door 2 broers, hebben een fusieovereenkomst getekend. Het nieuwe bedrijf gaat Ardo heten.

Jan Haspeslagh is directeur van Ardo en Rik Jacob Haspeslagh van Dujardin Foods. Als de fusie een feit is verkoopt NPM Capital haar minderheidsaandeel, zodat de Haspeslagh-families 100 procent van de aandelen in handen krijgen.

De fusieplannen zijn bedoeld om synergiën te versterken om zo de marktpositie en concurrentiekracht te kunnen handhaven.

Derde generatie

De nieuwe raad van bestuur komt onder leiding van Philippe Haspeslagh, de derde generatie van de familie. Tot aan de fusie zullen beide bedrijven onafhankelijk van elkaar blijven werken.

Ardo heeft 15 productie-, verpakkings- en distributielocaties in 8 landen. Het bedrijf telt 3000 medewerkers en haalt een geconsolideerde netto-omzet van 607 miljoen euro.

Dujardin Foods heeft zo’n 800 medewerkers, 5 prodcutielocaties in België, Frankrijk en de UK en een omzet van 213 miljoen euro.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.

Zwanenberg en Struik in gesprek over fusie

Zwanenberg en Struik in gesprek over fusie

Vleesproducent Zwanenberg Food Group en soepen- en sauzenproducent Struik Foods voeren fusiegesprekken. Dat meldt de Telegraaf. Zwanenberg heeft via hun pr-bureau bevestigd dat er aftastende gesprekken hebben plaatsgevonden. De familie Van der Laan, eigenaar van Zwanenberg, zou de gesprekken hebben gevoerd met de familie Van Drie. Zwanenberg is de...

RIKILT in Wageningen fuseert met NVWA-lab

RIKILT in Wageningen fuseert met NVWA-lab

Vanaf 1 juni 2019 vormen RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een nieuw instituut. De nieuwe organisatie draagt de naam Wageningen Food Safety Research (WFSR) en maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research. Het lab van de...