Baaijens houdt Open huis in Oss

Het Baaijens Open Event trekt deze dagen partners en klanten van het bedrijf naar bourgondisch Brabant. In Oss staan machines van de verschillende partners opgesteld. “Dat is het interessante van Baaijens, dat ze een keten van leveranciers hebben”, aldus Frederico van Inox Meccanica. Dit Italiaanse bedrijf produceert vulmachines voor vlees in elastische netten of folie. Aanvullend is er een machine die dichtbindt met clips.

Innovatie

Inotec heeft het nieuwste model menger en variomixer staan. Met deze technoloische hoogstandjes kan van alles gemengd en gemixt worden: van vlees en soep tot sauzen en babyvoeding. De spiraal, bestaande uit vier delen kan meerdere kanten op draaien. De machine is bovendien kantelbaar, waardoor er praktisch geen productverlies is. Er rust patent op.

In  het oog springen verder de rookmachines van Reich. Deze zijn er voor liggend en hangend product. De rook wordt in 30 seconden van links naar rechts over het vlees of de vis geblazen, waardoor de rook gelijkmatige verdeeld wordt en de smaak overal hetzelfde is. Ernaast staat de de machines met het (beuken)hout, in palen van 1 meter. De machines kunnen tal van producten roken, van worst tot snacks en zelfs dierenvoeding.

Van de partners Menozzi en Fomaco staan eveneens grote machines opgesteld. Fomaco is gespecialiseerd in pekelinjectoren. Hiervan staat er een opgesteld in de demonstratieruimte bij Baaijens.

De Menozzi tumbler is er in 3 maten, om vlees mengen, al dan niet met marinade. Met capaciteiten van 700 t0t 3500 kilogram kunnen deze van kleine tot grote hoeveelheden product verwerken.

Touchscreens

Wat bijna alle machines gemeen hebben, zijn de touchscreens. Geavanceerde techniek en software geven de mogelijkheid tot exacte gegevensinvoer. Draairichting van de spiralen, verwerkingssnelheid maar ook intervallen, productgewicht. Ook het bedienen van de machines gebeurt veelal via de schermen. Bovendien is een veiligheidsfunctie ingebouwd. De machine treedt pas in werking nadat met twee handen het ingestelde touchpanel wordt geactiveerd.

Het Baaijens Open Event voor de foodindustrie is tot en met donderdag 4 oktober (tot 21.00 uur). Volgende week, dinsdag 9 t/m donderdag 11 oktober is het open huis speciaal voor de visindustrie.

 
Meer over
Lees ook
Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Na de Tweede kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de btw-verhoging. Op 18 december stemden de Kamerleden met het voorstel in. Dit betekent dat het lage btw-tarief vanaf 1 januari van 6 procent naar 9 procent gaat. Deze tariefverhoging heeft gevolgen voor onder andere de administratie, de prijzen van goederen en diensten en...

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Uit een meting van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat brood van de ambachtelijke bakker een stuk zouter is dan brood uit industriële bakkerijen. Gemiddeld zit het brood van ambachtelijke bakkers zelfs nog boven de wettelijke norm van maximaal 1,8 procent NaCl op de droge stof. Dat meldt het NVB. De meting werd uitgevoerd op 502 verschillende...

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

Ongeveer 140.000 ondernemingen misten afgelopen kwartaal de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Zij ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct. Dat meld de Belastingdienst in een persbericht van 3 december. Veel ondernemers,...