Bavaria introduceert het bierijsje Radler Ice Lemon

Radler ijs

Bierbrouwer Bavaria brengt wat nieuws. IJs gemaakt van Radler Lemon 2.0%. Het ijsje, met de naam Radler Ice Lemon, bestaat voor meer dan 98 procent uit bier en bevat 2 procent alcohol. De alcohol en het koolzuur blijven behouden in het ijs omdat er een natuurlijke vezel aan toegevoegd is. Vanwege de alcohol mogen alleen consumenten boven de 18 jaar het ijsje nuttigen.

Radler

Radler is een licht zomers biertje dat is komen overwaaien uit Duitsland. Het bier bestaat uit een mix van limonade en bier. Tijdens een intern innovatieprogramma werd de vraag gesteld ‘Wat zal er nou nóg verfrissender zijn dan een Bavaria Radler?’ Twee medewerkers van de brouwerij bedachten toen het ijsje.

Radler Ice Lemon is deze zomer exclusief verkrijgbaar op diverse festivals en evenementen, zoals Festival Wish Outdoor in Beek en Donk. Volgens een woordvoerder van Bavaria is het bedrijf nog in onderhandeling om het ijsje zo snel mogelijk in de winkels te krijgen.

Lees ook:

   
Lees ook
Bierverkoop in 2020 daalde met 14 procent

Bierverkoop in 2020 daalde met 14 procent

Het coronavirus en de daarbij horende maatregelen hebben een groot effect gehad op de bierverkoop in 2020. Deze daalde met 14 procent ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementensector daalden de verkopen zelfs met 58 procent. Nederlandse Brouwers spreekt van een rampjaar.

Coronacrisis raakt brouwerijen

Coronacrisis raakt brouwerijen

Sinds de start van de coronacrisis zien Nederlandse brouwerijen de omzet dalen. Zo ook in november. De bierverkoop was met 25,8 procent een stuk lager dan in november vorig jaar. De thuisconsumptie nam met 7,5 procent toe, maar de horeca nam met 92 procent af. Vereniging Nederlandse Brouwers maakt zich grote zorgen.

Smith & Sinclair komt naar Nederland

Smith & Sinclair komt naar Nederland

Vanaf januari 2021 zal Smith & Sinclair, het in Londen gevestigde snoepmerk dat alcohol gerelateerde zoetwaren maakt, opereren vanuit Nederland.