Belgen eten minder vlees

vegetarisch

Bijna de helft van de Belgen (44 procent) eet minder vlees dan een jaar geleden, meldt De Morgen. De dalende vleesconsumptie-trend in België zet zich voort. Dat blijkt uit een online enquête onder 1.000 Belgen door het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX. Aanleiding is de lancering van de nieuwe campagne ‘Try Vegan’. Van de ondervraagden eet 7 procent nooit vlees, 9 procent is flexitariër.

In Nederland is volgens het Voedingscentrum 55 procent van de bevolking flexitariër. Dierenwelzijn is de belangrijkste motivatie voor vegetariërs en veganisten om geen vlees te eten. Ook voor Belgen die wel vlees eten weegt dierenwelzijn inmiddels zwaarder dan milieu-overwegingen, maar om vlees te minderen is voor hen gezondheid nog steeds de belangrijkste reden.

Bron: Foodlog

Lees ook
Nederland meest flexitarische land van Europa

Nederland meest flexitarische land van Europa

Nederland kent de meeste (zelfverklaarde) flexitariërs en minste vleeseters van Europa. Dat blijkt uit een onderzoek onder 7.500 consumenten uit tien Europese landen die onlangs werden ondervraagd.

18 procent jongeren koopt geen vlees

18 procent jongeren koopt geen vlees

Bij de aankoop van vlees zijn kwaliteit en prijs de belangrijkste overwegingen voor Nederlanders. Duurzaamheid en klimaat zijn niet doorslaggevend, hoewel de helft van de consumenten er wel bij stil zegt te staan. Dit blijkt uit een peiling van Ipsos in opdracht van campagneorganisatie Feedback.

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Consumenten aten tijdens coronajaar 2020 minder vlees. Het vleesverbruik daalde met 1,9 kilo per persoon. De vermoedelijke oorzaak is de sluiting van de horeca. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.