Belgen eten minder vlees
Bijna de helft van de Belgen (44 procent) eet minder vlees dan een jaar geleden, meldt De Morgen. De dalende vleesconsumptie-trend in België zet zich voort. Dat blijkt uit een online enquête onder 1.000 Belgen door het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX. Aanleiding is de lancering van de nieuwe campagne ‘Try Vegan’. Van de ondervraagden eet 7 procent nooit vlees, 9 procent is flexitariër.
In Nederland is volgens het Voedingscentrum 55 procent van de bevolking flexitariër. Dierenwelzijn is de belangrijkste motivatie voor vegetariërs en veganisten om geen vlees te eten. Ook voor Belgen die wel vlees eten weegt dierenwelzijn inmiddels zwaarder dan milieu-overwegingen, maar om vlees te minderen is voor hen gezondheid nog steeds de belangrijkste reden.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY
Op woensdag 1 maart 2023 is in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van start gegaan. Met FOOD ACADEMY gaat Ter Groene Poorte opleidingen en masterclasses organiseren die zich specifiek richten op een geïnteresseerd (vak)publiek en foodies die willen bijblijven met trends die vandaag spelen. Ook bedrijven die specifieke opleidingen...
Deel consumenten haakt af bij duurdere vleesvervangers
Afgelopen week verschenen er verschillende berichten over de teruglopende verkopen van vleesvervangers. Is de hype rondom vleesvervangers voorbij? Ceel Elemans,Sector specialist Food, ING, reageert op dit nieuws met onderstaande bericht ‘Duurdere vleesvervangers minder in trek bij consument’.
Markt vleesvervangers blijft groeien in Nederland
De verkoop van vleesvervangers stokte afgelopen jaar. Volgens experts betekent dit niet dat Nederlanders geen interesse meer hebben in vleesvervangers en zij verwachten dat de markt gewoon door blijft groeien.