Biologische geitenhouders verenigen zich in Bio Goat Meat

Bio goat meat

Meer dan 30 biologische geitenhouders hebben zich 6 februari officieel verenigd in de coöperatie Bio Goat Meat. Het doel van deze coöperatie om bokken op een duurzame manier op te fokken en te vermarkten in de biologische markt. De coöperatie neemt de logistiek, slacht, verwerking, distributie en afzet op zich. Leden krijgen ook advies over huisvesting en voeding van de dieren.

Bio Goat Meat biedt twee soorten vlees aan. Allereerst Capretto. Dit is vlees heeft een zachte, volle smaak en is afkomstig van een lam van 8 tot 12 kilo. De tweede soort is het relatief onbekende Chevon. Dit vlees komt van bokjes van ongeveer 35 kilo die vanaf het voorjaar in de wei lopen. De cooperatie wil meer bekendheid aan dit vlees geven.

De coöperatie vertegenwoordigd met het huidge ledenaantal ongeveer driekwart van de biologische geitenbedrijven in Nederland. De provincie Groningen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling ondersteunen dit initiatief.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Meer biologische en lokale voedingsmiddelen bij bedrijfscatering HAS green academy

Meer biologische en lokale voedingsmiddelen bij bedrijfscatering HAS green academy

HAS green academy gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden om daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De onderwijsinstelling ondertekende op 9 maart de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

Fusie Dutch Seaweed Group en SeaweedTech

Fusie Dutch Seaweed Group en SeaweedTech

Dutch Seaweed Group en SeaweedTech hebben besloten om samen verder te gaan, nadat de bedrijven eerst een tijd samen hebben gewerkt. Het is nog niet bekend of er een nieuwe naam komt voor de gefuseerde bedrijven.

Deel consumenten haakt af bij duurdere vleesvervangers

Deel consumenten haakt af bij duurdere vleesvervangers

Afgelopen week verschenen er verschillende berichten over de teruglopende verkopen van vleesvervangers. Is de hype rondom vleesvervangers voorbij? Ceel Elemans,Sector specialist Food, ING, reageert op dit nieuws met onderstaande bericht ‘Duurdere vleesvervangers minder in trek bij consument’.