CEO Francis Kint vertrekt bij Vion

Vlees+_Francis Kint Vion

Francis Kint treedt 1 juni af als CEO van Vion. Dat maakt vleesproducent Vion 27 maart bekend. Kint vervolgt zijn carrière als CEO van de Belgische beursgenoteerde vleesgroep Ter Beke. Het is nog onbekend wie zijn opvolger wordt bij Vion.

In 2015 startte Kint als CEO bij Vion. Samen met de andere leden van het executive committee leidde hij de transformatie van het bedrijf via een moderniseringsplan met een investeringsprogramma van €260 miljoen. Hierdoor groeide de winst van het bedrijf drie jaar op rij en zorgde ervoor dat Vion klaar is voor de toekomst.

Kint is trots op zijn drie jaar bij Vion: "We hebben de organisatie versterkt, onze productie-footprint aanzienlijk verbeterd en gezorgd voor waardevolle commerciële ingangen. Wij zijn ook de dialoog met het publiek aangegaan over kwesties die in de vleesindustrie spelen en hebben leiderschap getoond in thema's, zoals de noodzaak van transparantie. Het bedrijf verkeert nu in goede gezondheid en de drie divisies worden geleid door teams van zeer ervaren managers.”

Volgens Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen, speelde Kint de afgelopen drie jaar een cruciale rol in de transformatie van Vion. "Francis had een duidelijke focus op het verder optimaliseren van onze footprint, maar ook op selectieve acquisities en nieuwe business mogelijkheden. Daarnaast heeft hij duurzaamheid op de agenda gezet met een sterke nadruk op transparantie. We vinden het spijtig dat Francis vertrekt en zullen hem missen, maar respecteren zijn beslissing en wensen hem alle goeds voor de toekomst.”

Lees ook op EVMI:

 
Lees ook
NVWA neemt vier pallets vlees in beslag

NVWA neemt vier pallets vlees in beslag

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft donderdag 16 juli vier pallets met vlees in beslag genomen in Den Haag. De NVWA doet onderzoek naar valsheid in geschrifte bij illegale import van vleesproducten vermoedelijk afkomstig uit China.

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen 36 procent minder vlees in de supermarkt als zowel de prijzen worden verhoogd en ze meer informatie krijgen over de milieuschade door vleesproductie. Dit moet wel in combinatie gebeuren, melden het RIVM en de Vrije Universiteit.

Digitaal machineplatform ESPERA wint FT Meat Technology Award 2022

Digitaal machineplatform ESPERA wint FT Meat Technology Award 2022

ESPERA heeft dit jaar de FT Meat Technology Award in ontvangst genomen tijdens de beurs IFFA in Frankfurt, met het digitale machineplatform “THINK4INDUSTRY CARE”. Dit digitale platform stelt een productieteam in staat om met één klik alle machine- en productielijnparameters te overzien.