CEO Francis Kint vertrekt bij Vion

Vlees+_Francis Kint Vion

Francis Kint treedt 1 juni af als CEO van Vion. Dat maakt vleesproducent Vion 27 maart bekend. Kint vervolgt zijn carrière als CEO van de Belgische beursgenoteerde vleesgroep Ter Beke. Het is nog onbekend wie zijn opvolger wordt bij Vion.

In 2015 startte Kint als CEO bij Vion. Samen met de andere leden van het executive committee leidde hij de transformatie van het bedrijf via een moderniseringsplan met een investeringsprogramma van €260 miljoen. Hierdoor groeide de winst van het bedrijf drie jaar op rij en zorgde ervoor dat Vion klaar is voor de toekomst.

Kint is trots op zijn drie jaar bij Vion: "We hebben de organisatie versterkt, onze productie-footprint aanzienlijk verbeterd en gezorgd voor waardevolle commerciële ingangen. Wij zijn ook de dialoog met het publiek aangegaan over kwesties die in de vleesindustrie spelen en hebben leiderschap getoond in thema's, zoals de noodzaak van transparantie. Het bedrijf verkeert nu in goede gezondheid en de drie divisies worden geleid door teams van zeer ervaren managers.”

Volgens Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen, speelde Kint de afgelopen drie jaar een cruciale rol in de transformatie van Vion. "Francis had een duidelijke focus op het verder optimaliseren van onze footprint, maar ook op selectieve acquisities en nieuwe business mogelijkheden. Daarnaast heeft hij duurzaamheid op de agenda gezet met een sterke nadruk op transparantie. We vinden het spijtig dat Francis vertrekt en zullen hem missen, maar respecteren zijn beslissing en wensen hem alle goeds voor de toekomst.”

Lees ook op EVMI:

 
Lees ook
Aanvullende coronamaatregelen Vion lijken te werken

Aanvullende coronamaatregelen Vion lijken te werken

Nadat werknemers van de locaties in Boxtel en Groenlo besmet bleken te zijn met Covid-19, scherpte Vion het coronaprotocol aan. Deze aanvullende maatregelen lijken effect te hebben. Dat laat Vion weten in een persbericht.

Detacheerder van Oost-Europees personeel voor de vleesindustrie vertelt zijn kant van het verhaal

Detacheerder van Oost-Europees personeel voor de vleesindustrie vertelt zijn kant van het verhaal

De Gelderlander ging op zoek naar het verhaal van de detacheerder die voor slachters en vleesverwerkers Oost-Europees personeel werft. Moba Aoulad Ben Arroun werkte 25 jaar geleden zelf als uitbener. Inmiddels is hij directeur van Horizon.

Slachthuis Vion in Groenlo weer open, Van Rooi Meat in Helmond langer dicht

Slachthuis Vion in Groenlo weer open, Van Rooi Meat in Helmond langer dicht

Na twee weken gesloten te zijn vanwege coronabesmettingen opent het slachthuis van Vion in Groenlo vandaag, 4 juni, weer de deuren. Het slachthuis Van Rooi Meat in Helmond, dat afgelopen week de deuren moest sluiten blijft nog twee weken langer dicht.