Clusterproject Herformulering gestart

fndWAGENINGEN - Food & Nutrition Delta (FND) is samen met TNO en Wageningen UR een clusterproject gestart om zout en andere ongezonde componenten in voeding, verder terug te dringen.

Inmiddels hebben 8 bedrijven zich als deelnemer aangemeld. De 8 variëren van ingrediëntenleveranciers tot eindleveranciers en retailers.

“We hebben daarmee een mooie mix te pakken om issues in elke schakel van de keten te lijf te kunnen gaan”, stelt FND-directeur Kees de Gooijer.

“Herformuleren is in een aantal gevallen een must”, reageert De Gooijer op het RIVM-rapport waaruit blijkt dat Nederlanders nog steeds te veel zout binnenkrijgen.

Platform

“Aan veel van deze herformuleringsvraagstukken kunnen bedrijven met elkaar samenwerken zonder dat ze gevoelige informatie hoeven prijs te geven. Met dit clusterproject geven we hen daar een platform voor.”

Door de samenwerking tussen de bedrijven en kennisinstellingen, krijgen de bedrijven toegang tot de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en individueel advies over hun bedrijfsvoering.

Ook ontwikkelen de deelnemers samen met de kennisinstellingen nieuwe oplossingen die ze rechtstreeks kunnen toepassen in hun eigen productieproces, stelt FND die in dit project de bedrijven adviseert, coördineert en verbindt met de juiste onderzoekers.

Het clusterproject heeft een looptijd van 3 jaar. Bedrijven die willen aanhaken, kunnen nog meedoen.

Lees ook:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over herformulering