De eerste editie van Amsterdam Food Week

Vandaag gaat de eerste editie van de Amsterdam Food Week van start. Van 1 tot en met 7 oktober komen chefs, ondernemers, onderzoekers, voedselrecensenten, bestuurders en talenten samen in het Food Center Amsterdam.

Amsterdam Food Week

Het programma van Amsterdam Food Week behandelt alle actuele onderwerpen in de foodscene. Van innovatie, duurzaamheid en diversi­teit, tot distributie- en personeelsbeleid. Het doel is om Amsterdam naar een nóg hoger culinair niveau te brengen. Op het programma staan onder andere een inspiratiemarkt, work­shops, presentaties en rondleidingen. Dit gebeurt samen met ‘smaakmakende’ gasten zoals:

  • Ron Simpson – The Avocado Show
  • Joris Lohman – Food Hub
  • Monique Mulder – Dutch Cuisine
  • Sarriel Taus – World of food
  • Willem Treep – The Food Line Up
  • Helen Kranstauber – Food Cabinet
  • Laura Heerema – Giant Leaps
  • Cees Holtkamp – Patisserie Holtkamp
  • Agnieszka van Batavia – Duurzaamheidsexpert
  • Guus Vredenbrug – Food Things
  • Anita Bos – KHN
  • Sven Sallaerts – Pesca
  • Tjitze van der Dam – Executive Sous Chef QO Amsterdam
  • Albert Kooy – Dutch Cuisine
  • Hidde de Brabander – Meester Patissier
  • Yvette van Boven – Kok, schrijfster en presentatrice

Op 1 oktober wordt ‘s avonds tijdens het openingsdiner de eerste Smaakburgemeester van Amsterdam benoemd. Meer informatie over het programma en aanmelden staat op de website van Amsterdam Food Week.

 

Meer over
Lees ook
Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Na de Tweede kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de btw-verhoging. Op 18 december stemden de Kamerleden met het voorstel in. Dit betekent dat het lage btw-tarief vanaf 1 januari van 6 procent naar 9 procent gaat. Deze tariefverhoging heeft gevolgen voor onder andere de administratie, de prijzen van goederen en diensten en...

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Uit een meting van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat brood van de ambachtelijke bakker een stuk zouter is dan brood uit industriële bakkerijen. Gemiddeld zit het brood van ambachtelijke bakkers zelfs nog boven de wettelijke norm van maximaal 1,8 procent NaCl op de droge stof. Dat meldt het NVB. De meting werd uitgevoerd op 502 verschillende...

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

Ongeveer 140.000 ondernemingen misten afgelopen kwartaal de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Zij ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct. Dat meld de Belastingdienst in een persbericht van 3 december. Veel ondernemers,...