De machine achter de bakker
Altijd op de hoogte blijven?
Thema's
Meer over
Lees ook
Komt er een Europees label voor duurzaam voedsel?
Het moet makkelijker worden om de milieu-impact van producten te vergelijken, vinden het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research (WUR). Wat daarbij zou kunnen helpen is een eenduidig Europees eco-label. De eerste stappen hiervoor zijn gezet.
Eén ecolabel voor duurzaamheid voedingsmiddelen
In Den Haag vond op 16 februari de eerste internationale conferentie plaats over de ontwikkeling van één Europees ecolabel voor duurzaamheid van voeding. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Wageningen University & Research (WUR) nemen alvast de eerste stappen.
Food Technology: Duurzaamheid in praktijk brengen in de productieketen
Bij duurzame voedselproductie wordt gebruik gemaakt van processen en systemen die een lage CO2-voetafdruk hebben, economisch efficiënt zijn, veilig zijn, energie en natuurlijke hulpbronnen behouden en rekening houden met wat er in de toekomst nodig is. Duurzaamheid is essentieel in de hele voedselproductieketen, omdat inefficiënties op het ene gebied...