De mooie en minder mooie kanten van de tonijnvangst

tonijn-vissen

Sinds hij in de jaren ’90 in Spanje woonde en zag hoe de blauwvintonijnen daar op traditionele manier gevangen werden, heeft de tonijn econoom en journalist Steven Adolf niet meer losgelaten. Onlangs verscheen zijn boek ‘Tuna Wars’ over de mooie, maar zeker ook de minder mooie kanten van de tonijnvangst. Het begon in de jaren &rs...
Lees ook
Nieuw Europees COVID-19 steunpakket voor visserij

Nieuw Europees COVID-19 steunpakket voor visserij

Na een dringende oproep vanuit de sector en de lidstaten heeft de Europese Commissie een nieuw verbeterd pakket aan steunmaatregelen voor de visserij voorgesteld. Belangenorganisatie VisNed is tevreden met het aangekondigde Europese pakket.

Machinebouwer in vleesverwerkende industrie zet in op data

Machinebouwer in vleesverwerkende industrie zet in op data

Machinebouwer Marel mikt op een omzetgroei van 12% per jaar tussen nu en 2026. Dit willen ze bereiken door meer machines te leveren aan de groeiende industrie, maar vooral door meer data te delen tussen verwerkers en supermarkten.

Kassa: "Tonijn wordt vaak bijgekleurd"

Kassa: "Tonijn wordt vaak bijgekleurd"

Door de populariteit van sushi is de vraag naar verse rode tonijn toegenomen. Om de rode kleur te behouden wordt de tonijn veelal bijgekleurd, stelt het tv-programma Kassa. Door het bijkleuren kan je niet meer zien of de vis wel vers is.