De risico's van oppervlaktebesmetting

bacterie-1

Sommige voedselveiligheidsrisico’s zijn hardnekkig. Zo hardnekkig, dat acceptatie op de loer ligt. Maar zijn deze risico’s echt onafwendbaar? Wageningen Food & Biobased Research bracht de afgelopen vier jaar in kaart hoe oppervlakte-besmettingen in de levensmiddelenindustrie ontstaan en wat er tegen te doen is. “Volgens schat...
Lees ook
Schone bakkerij vereist maatwerk

Schone bakkerij vereist maatwerk

Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), onderdeel van Wageningen University en Research evalueerde de hygiënesituatie in een industriële bakkerij. Onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen vond enkele verbeterpunten. Betere samenwerking tussen producent, machinebouwer en schoonmaakbedrijf kan volgens haar de productverspilling als...

Itzu Cleaning verhuist naar Breda

Itzu Cleaning verhuist naar Breda

Met de coronacrisis is hygiëne nog belangrijker geworden. Dat merkt Itzu Cleaning, een schoonmaakbedrijf dat is gespecialiseerd in de voedselverwerkende sector. Het bedrijf verhuist naar een nieuwe locatie in Breda en trekt twee nieuwe managers aan.  Itzu Cleaning is sinds 2014 actief in Nederland. “De jongste jaren neemt het belang...

Lees hier de Hygiënespecial 2020 als digitaal magazine

Lees hier de Hygiënespecial 2020 als digitaal magazine

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine. Daarin lees je over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen. Bacteriën, allergenen, vocht, ongedierte, verboden stoffen en fysieke verontreinigingen; de voedselproducent...