De Vegetarische Slager landelijk via AH

De vleesvervangers van de Vegetarische Slager zijn nu ook te koop bij Albert Heijn. De retailer heeft dat besloten na een succesvolle proef bij AH XL-vestigingen. Daarmee krijgt de Vegetarische Slager een landelijke dekking.

De nieuwe generatie vleesvervangers is vanaf deze week in 350 AH-supermarkten verkrijgbaar en over 2 weken in alle AH-winkels.

De Vegetarische Slager, die in 2010 met een winkel in Den Haag begon, maakt een stormachtige groei door.

10 landen

Producten van de Vegetarische Slager worden bij ruim 2500 verkooppunten in 10 landen aangeboden: in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Finland, Portugal, Zwitserland, Spanje, Tsjechië, Noorwegen en Zuid-Korea.

Het succes komt volgens eigenaar en bedenker Jaap Korteweg vooral door de bijzondere textuur en smaak van de producten die maken dat het lijkt op vleesproducten.

“Veel mensen hebben net als ik moeite met het gebruik van dieren voor de vleesindustrie, maar zouden de smaak en de bite van vlees niet graag missen”, zegt hij in Levensmiddelenkrant.

Eigen fabriek

Tijdens de EVMI Food Top 100 uitreiking gaf Korteweg al aan de grootste slager ter wereld te willen worden. Hij vertelde oriënterende gesprekken te voeren met partijen in de VS, India en Australië.

Ook wil hij een eigen fabriek om de vleesvervangers zelf te kunnen produceren.

Zo wil hij bijdragen aan een duurzame samenleving met oog voor dier, natuur, milieu, klimaat en volksgezondheid.

Lees ook:

Paardloze koets en koeloze melk (juni 2014)

(Premium)

Vegetarische Slager wil eigen fabriek (6 mei 2014)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras

Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras

Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dat is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van...

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Messe Frankfurt staat van 14 tot en met 19 mei is het teken van IFFA 2022. Op deze toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen iedere drie jaar slagers, toeleveranciers en mensen uit de voedingsindustrie bijeen.

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Schouten Europe behaalde met de plantaardige tonijn de tweede plaats in de KVK Innovatie Top 100. De Brabantse producent en ontwikkelaar van vlees- en visvervangers moest alleen Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim produceert voor zich laten.