Dijksma wil consumptie vlees en zuivel niet inperken

Sharon_Dijksma_2013_01

Het kabinet wil geen maatregelen om de vlees- en zuivelconsumptie terug te dringen als bijdrage voor het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma ligt de agrarische sector met het verlagen van de CO2-uitstoot 'op koers'. Dit meldt Nieuwe Oogst.

Vlees- en zuivelconsumptie

De Partij voor de Dieren pleitte in een Kamerdebat over klimaatbeleid voor een drastische beperking van de vlees- en zuivelconsumptie. Femke Arissen: "Als iedere Nederlander één dag per week geen vlees zou eten, is dat het equivalent van 1 miljoen auto's van de wegen afhalen."

Sharon Dijksma

Dijksma vindt dat de non-ETS-sectoren hun verplichtingen nakomen. Europa overlegt momenteel over nieuwe maatregelen. Hieruit kunnen nieuwe verplichtingen voor de sector volgen. Ook geeft de overheid voorlichting over het effect van het eten van vlees.

Lees ook:

     
Lees ook
WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

Koffiebedrijf FarmersDirect Coffee ontwikkelt in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR) de eerste CO2-calculator die de klimaatafdruk van de koffieketen specifieert. De calculator combineert de CO2-impact voor elk onderdeel van de keten en maakt zo inzichtelijk hoe duurzaam de koffie is geproduceerd.

AB InBev: Vijf grootste Europese brouwerijen in 2028 klimaatneutraal

AB InBev: Vijf grootste Europese brouwerijen in 2028 klimaatneutraal

In 2028 wil AB InBev dat haar vijf grootste brouwerijen in Europa klimaatneutraal zijn. Dit betekent volgens de brouwer een jaarlijkse reductie van 110.740 ton CO2. De aankondiging past binnen de ambitie om wereldwijd in 2040 in de gehele waardeketen ‘Net Zero’ te realiseren.

Nederland meest flexitarische land van Europa

Nederland meest flexitarische land van Europa

Nederland kent de meeste (zelfverklaarde) flexitariërs en minste vleeseters van Europa. Dat blijkt uit een onderzoek onder 7.500 consumenten uit tien Europese landen die onlangs werden ondervraagd.