Dijksma wil consumptie vlees en zuivel niet inperken

Sharon_Dijksma_2013_01

Het kabinet wil geen maatregelen om de vlees- en zuivelconsumptie terug te dringen als bijdrage voor het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma ligt de agrarische sector met het verlagen van de CO2-uitstoot 'op koers'. Dit meldt Nieuwe Oogst.

Vlees- en zuivelconsumptie

De Partij voor de Dieren pleitte in een Kamerdebat over klimaatbeleid voor een drastische beperking van de vlees- en zuivelconsumptie. Femke Arissen: "Als iedere Nederlander één dag per week geen vlees zou eten, is dat het equivalent van 1 miljoen auto's van de wegen afhalen."

Sharon Dijksma

Dijksma vindt dat de non-ETS-sectoren hun verplichtingen nakomen. Europa overlegt momenteel over nieuwe maatregelen. Hieruit kunnen nieuwe verplichtingen voor de sector volgen. Ook geeft de overheid voorlichting over het effect van het eten van vlees.

Lees ook:

     
Lees ook
‘Vion heeft woeligste jaren achter de rug’

‘Vion heeft woeligste jaren achter de rug’

Twee jaar geleden trad de Vlaming Francis Kint aan als CEO van Vion Food Group, de op-een-na grootste vleesproducent van Europa. Hij was de vijfde CEO in even zoveel jaren. Maar vanaf volgend jaar verwacht Kint weer een positief bedrijfsresultaat, zegt hij in een interview in het Belgische blad Knack. De 15.000 aandeelhouders - de leden van landbouworganisatie...

CO2-uitstoot Nederlandse levensmiddelendustrie creëert flinke waarde

CO2-uitstoot Nederlandse levensmiddelendustrie creëert flinke waarde

De uitstoot van broeikasgassen kwam in 2016 1 procent hoger uit dan een jaar eerder. De oorzaken daarvan liggen in gestegen energiegebruik door de chemische industrie en het gebruik van meer aardgas voor de verwarming van woningen en kantoren. De netto uitstoot van elektriciteitscentrales blijkt gedaald. De levensmiddelenindustrie blijkt veel waarde...

Geen aanwijzingen voor wereldwijd stijgende vleesconsumptie

Geen aanwijzingen voor wereldwijd stijgende vleesconsumptie

De redenering is simpel: de groeiende bevolking van de Derde Wereld neemt het Westers voedselpatroon over; daardoor stijgt de vleesconsumptie en daarmee de prijs van graan. Volgens Vilt is dat "boerenbedrog". Experts van de FAO en de OESO, schrijft de Belgische site, constateren dat de graanprijzen de afgelopen tien jaar wereldwijd maar heel licht zijn...