Dijksma wil consumptie vlees en zuivel niet inperken

Sharon_Dijksma_2013_01

Het kabinet wil geen maatregelen om de vlees- en zuivelconsumptie terug te dringen als bijdrage voor het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma ligt de agrarische sector met het verlagen van de CO2-uitstoot 'op koers'. Dit meldt Nieuwe Oogst.

Vlees- en zuivelconsumptie

De Partij voor de Dieren pleitte in een Kamerdebat over klimaatbeleid voor een drastische beperking van de vlees- en zuivelconsumptie. Femke Arissen: "Als iedere Nederlander één dag per week geen vlees zou eten, is dat het equivalent van 1 miljoen auto's van de wegen afhalen."

Sharon Dijksma

Dijksma vindt dat de non-ETS-sectoren hun verplichtingen nakomen. Europa overlegt momenteel over nieuwe maatregelen. Hieruit kunnen nieuwe verplichtingen voor de sector volgen. Ook geeft de overheid voorlichting over het effect van het eten van vlees.

Lees ook:

     
Lees ook
Levensmiddelen- en verpakkingsindustrie presenteren klimaatplannen

Levensmiddelen- en verpakkingsindustrie presenteren klimaatplannen

Het ‘Zesde Cluster’, waar de levensmiddelenindustrie- en verpakkingsindustrie tot behoren, presenteerden hun klimaatplannen aan minister Wiebes, van Economische Zaken en Klimaat. Hierin maakt de industrie duidelijk hoe zij gaat verduurzamen en wat daarvoor nodig is van de kant van de Nederlandse overheid.

Nederlander at meer vlees in 2019

Nederlander at meer vlees in 2019

Nederlanders aten alweer meer vlees in 2019 Dat meldt NU.nl op basis van onderzoek dat donderdag aanstaande door Wageningen University & Research (WUR) naar buiten wordt gebracht. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van Wakker Dier.

Flexitariër eet nog steeds vlees

Flexitariër eet nog steeds vlees

De afgelopen 10 jaar groeide het aantal flexitariërs in Nederland. Van 14 procent in 2011 naar 43 procent in 2019. De vleesconsumptie laat een ander beeld zien. Nederlanders gingen 2 kilo minder vlees eten.